SEZNAM DOGODKOV

20. festival sodobne umetnosti: Art Stays 2022

Zunanja povezava

Pridružite se nam na otvoritvenem vikendu 20. festivala Art Stays, polnem otvoritev razstav, pogovorov, umetniških performansov in poznih nočnih koncertov.

20. edicija Art Stays-a nosi naslov POST-PRODUCTION, imela pa bo dve vsebinski rdeči niti oziroma dva vodilna tematska sklopa, ki se med sabo navezujeta. Prvi sklop se bo posvečal 20-letni zgodovini festivala, ki se je skozi leta sprehodila skozi zelo raznolike tematike v sodobni umetnosti, od odnosov, politike, narave, krhkosti družbe in materialov, zvoka in tišine do lanske strukture. V prvem sklopu bomo tako predstavili likovna dela, nastala na prejšnjih edicijah festivala Art Stays, saj jubilejno leto razumemo kot priložnost in odgovornost, da s »postprodukcijo« dvajsetletnega delovanja analiziramo dosedanje delo in začrtamo nove smernice razvoja festivala in njegovih produktov, v smeri kontinuitete in še večje implementacije Art Staysa v ponudbo/podobo/življenje regije in lokalne skupnosti. Razstavo bomo dopolnili z najbolj »ikoničnimi« umetniki /deli, ki so zaznamovali razvoj festivala.

V drugem »post-produkcijskem« sklopu pa bomo v umetniško rezidenco povabili umetnike, ki so s svojim gostovanjem/delom zaznamovali okolje in vzpostavili procese lokalne skupnosti, jo vključili v izvedbo in tako s skupnim delom izpeljali svoje projekte. Obenem na Ptuj vabimo tudi audio-vizualne umetnike preteklih edicij, ki bodo s svojo fotografsko oz. video post-produkcijo preučili in predstavili razvoj ali razkroj našega mesta.