SEZNAM DOGODKOV

Alarm/H2SO4: Koncert za podnebno in družbeno pravičnost

Zunanja povezava

Vabljeni, da se nam pridružite na koncertu za podnebno in družbeno pravičnost, ki bo v torek, 7.6. 2022, ob 21. uri v Križankah.

Masayah, Živa Ploj Peršuh, Simfonični orkester Music for the Future in drugi gostje tega vsebinsko večplastnega koncerta bodo na odru Križank združevali na videz nezdružljive umetniške parametre. Klasična glasba, rap, avtorski beati, njihove priredbe, poezija in uglasbeni teksti bodo skozi prizmo simfoničnega zvoka v priredbi Matije Krečiča in posebne odrske postavitve Mateja Filipčiča narasli v močno poudarjeni momentum, ki povzdigne mlade kot znanilce sprememb za ohranitev zdrave narave in družbe ter odločitev, ki jih mora narediti vsak posameznik najprej pri sebi.

Odpri oči in spregovori, nam sporočajo glasniki mlajše generacije, raperji Masayah, Emkej, Drill, Slick, Vazz, N3, Matter Dacho, Tunja, Žena, La Bagra, Smirbe, Chiro, Ghet ter ob tem aktivirajo, tematizirajo, interpretirajo pesmi naših pesniških velikanov Prešerna, Župančiča, Zajca, Šalamuna in drugih, zbrane v knjigo slovenske uporniške poezije in nov album H2SO4.
Oder bodo delili z glasbeniki orkestra Music for the future in dirigentko Živo Ploj Peršuh, solistko na violini Majo Horvat in Ivanom Lotričem. Njihov združeni glas je duh časa, glas prihodnosti, ponujeno upanje in srce.