SEZNAM DOGODKOV

Batista Cadillac

Zunanja povezava

Zasedba: Urban Lutman – vokal, Matija Koritnik – kitara in vokal, Primož Hudoklin – kitara, Jakob Zlatinšek – klaviature, Sebastjan Podlesnik – bas, Enos Kugler – bobni

V primeru slabega vremena bo koncert v Domu kulture Velenje.

Vzpenjajoča slovenska glasbena skupina si je ime nadela po kubanskem opisu starodobnega avta iz pred-Castrovega časa. Pevec Urban Lutman in Matija Koritnik sta po finalnem nastopu Slovenija ima talent pred šestimi leti objavila »Pust’ me do besede«, ki je njun avtorski prvenec, od takrat pa sta nanizala še nekaj uspešnic, ki ste jih zagotovo zasledili na kateri od radijskih frekvenc. Odmeven je bil tudi letošnji nastop na slovenski Emi. V tej sezoni je izšel njihov prvenec, ki vsebuje ritme stare šole v modernejši preobleki. V poletje Batista Cadillac prihajajo kot šestčlanska zasedba, ki jo sestavljajo vrhunski glasbeniki mlajše generacije s koktailom avtorskih in tujih uspešnic soul in funk glasbe.


Trio je prva realizacija umetniške vizije Luke Matića kot vodja skupine in skladatelja. Amsterdamska zasedba bo izvedla lastno glasbo, katere zvočna struktura je osnovana po načelu tvorjenja enotnosti skozi razlikovanje.