SEZNAM DOGODKOV

Bobri 2022: Katalena

Zunanja povezava

Katalena je nastopila v tako rekoč v vsakem klubu, koncertni dvorani ali festivalskem odru v dr.avi, pa tudi prepotovala je kar precej sveta – predstavila se je v ZDA, Izraelu ter po večjem delu Evrope.

Skupina, ki v izvirni postavi nastopa že dobrih dvajset let, navdihuje vedno črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi, ki pa jo na različne načine vedno znova in po svoje izumlja. Dva njihova albuma – Enci benci Katalenci in Kekec – sta v prvi vrsti posvečena otroškemu občinstvu. In njim, torej otrokom in tistim, ki to že znajo biti, je namenjen tudi koncert v okviru letošnjih Bobrov.

Zasedba: Vesna Zornik (glavni vokal, spremljevalni vokali), Polona Jane.i. (klavir, klaviature, psalter, spremljevalni vokali), Boštjan Gombač (klarinet, saksofoni, krilovka, teremin, ukulela, kositrne piščali, fujara, pozavna, spremljevalni vokali), Tibor Mihelič Syed (baskitara, gimbri, ukulela, kitara, spremljevalni vokali), Boštjan Narat (kitara, bendžo, spremljevalni vokali) in Robert Rebolj (bobni, tolkala)

Produkcija: Kulturno-umetniško društvo Adapter, Kino Šiška