SEZNAM DOGODKOV

Celodnevni dogodek ljubiteljske kulture JSKD

Zunanja povezava

Teden ljubiteljske kulture letos poteka med 20. in 29. majem, v razširjeni obliki pa do 19. junija. Teden ljubiteljske kulture je glavni letni projekt Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki je namenjen promociji in predstavitvi ljubiteljske kulture širši javnosti.

Vrhunec tokratnega Tedna ljubiteljske kulture je 18. junija v Arboretumu Volčji Potok, kjer se obeta celodnevno dogajanje na sedmih prizoriščih z okrog 2.000 nastopajočimi. Ta dan si je mogoče ogledati in prisluhniti napevom godb in pihalnih orkestrov, vokalnih skupin in pevskih zborov, tamburašev, orgličarjev in harmonikarjev. Zaplesale bodo folklorne skupine in plesne skupine, na oglede svojih predstav pa bodo vabile gledališke in lutkovne skupine. Dogodek bo skupaj z drugimi aktivnostmi Tedna ljubiteljske kulture predstavlja poseben poklon skoraj 110.000 ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem pri nas.

Organizatorji prireditve, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Občina Kamnik in Arboretum Volčji Potok, so ta dan namenili tudi vseslovenski humanitarni akciji zbiranja sredstev za pomoč otrokom z rakom, Junakom tretjega nadstropja.

Prireditev poteka 18. junija med 10.00 in 22.00.