SEZNAM DOGODKOV

ČRIČEK IN TEMAČNI OBČUTEK

Zunanja povezava

O DELU
Zgodba o temačnem občutku v čričkovi glavi je del cikla knjig nizozemskega avtorja Toona Tellegena, ki govorijo o življenju gozdnih živali in ki jih je avtor tudi spisal v gozdu. Živali bralcu ponudijo neverjetno lepa, modra, nepretenciozna in inteligentna razmišljanja o smislu življenja, izhajajoč iz svojih posebnih okoliščin in duševnih stanj. Čriček se sooča z občutkom depresije, Jež se bori s strahom pred obiski, Slon ima neustavljivo željo po plezanju na drevesa, Veverica je tako zaposlena z vsemi okrog sebe, da pozablja nase, vsevedni Mravljinec se sprašuje o smislu, Kresnička pa si samo želi, da bi enkrat zasijala.

Premeteni in lucidni pisatelj Tellegen je že pred desetletji, ko so zgodbe začele nastajati, zaznal, da se svet vedno bolj vrti v neko čudno smer in da se je nad prebivalce gozda spustil temačen občutek, podoben tistemu, ki se je v preteklem letu in pol spustil nad vse nas. Pod krinko mladinske forme je napisal filozofska dela za odrasle. In otroke. Ker v resnici vsi razumemo sporočila teh zgodb, vsak na svoj način.

Družinski glasbeno-vizualni spektakel je režirala Ivana Djilas, ki je s svojo ekipo sodelavcev v novogoriškem gledališču postavila že več uspešnih uprizoritev, nazadnje bizarno opereto Peter Kušter in družinski muzikal Božična pesem.