SEZNAM DOGODKOV

DELAVNICA V ZIN ČITALNICI: DEDIŠČINA

Zunanja povezava

Vabljeni na delavnico, ki jo pripravljamo v sklopu šeste obletnice galerije DobraVaga in obenem tudi pete izpostavitve čitalniških zinov s skupno tematiko dediščine.

V izpostavitev bodo vključeni zini, ki se dotikajo kulturne dediščine ali raziskujejo njen pomen, kako jo prepoznati, ceniti ali zaščititi in zakaj je to pomembno. Zini lahko upodabljajo družbene ali pa zelo osebne pristope k določenim predmetom, običajem, hrani, umetnosti, arhitekturi in jeziku. Lahko se ukvarjajo z razumevanjem ali povpraševanjem dediščine, zapuščine, preteklosti, bojaznijo pred njeno izgubo ali premišljevanje o alternativnih dediščinah naših zanamcev. Izpostavitev bo predstavila tudi izjemno intimne zine, katerih obravnava dediščine je prvoosebna, neponovljiva in v duhu oziranja v preteklost nekoliko anksiozna, boleča, predvsem pa poetična.

Na delavnici bomo iz starih kosov blaga, zaves, prtov in drugih materialov, ki so bili nekoč v uporabi, s preprostimi tehnikami šivali zine. V njih bomo lahko risali, lepili, vezli in na različne načine sestavili izdelke, ki bodo mogoče ostali dlje za nami kot pa običajni papirnati zini.

Delavnico, ki je namenjena vsem, bo vodila vizualna umetnica Ema Kobal, sodelavka DobreVage in kuratorka razstav ZINE VITRINE.

Obvezne predhodne prijave sprejemamo na naslov kobalema@gmail.com.