SEZNAM DOGODKOV

Ditka – Med nama je angel

Zunanja povezava

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.

»Med nama je angel« je naslov njenega 4. albuma z uglasbeno poezijo, ki bo izšel to poletje. Album s svojim pomenljivim naslovom na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Ferijem Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha. Bogati aranžmaji so delo Gorazda Čepina, lepe in spevne melodije izpod prstov Ditke pa na visok in čustven nivo dvignejo tudi nekoliko zahtevnejše tematike naših največjih poetov.

Na koncertu v butičnem ambientu Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani bo Ditka skupaj s svojo spremljevalno zasedbo premierno predstavila vse pesmi z novega albuma, v kombinacijami z nekaterimi njenimi največjimi uspešnicami kot so Ne bodi kot drugi, Dober dan življenje in Ne bodi, kar nisi.

Ditki se bodo na koncertu v NUK-u pridružili prekaljeni glasbeniki, stalni člani njene glasbene zasedbe Ditka&band, ki so sodelovali tudi pri nastajanju novega albuma. Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu, Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu, Ilj Pušnik na kontrabasu in Gregor Hrovat na tolkalih.