SEZNAM DOGODKOV

DOBRODELNI KONCERT: Rumena podmornica

Zunanja povezava

Dobrodelni koncert: Rumena podmornica

Za humanitarno pomoč žrtvam vojne v Ukrajini

Zgodila se je neka povsem običajna sreda, tej pa je sledil v krvave barve obarvan četrtek, zatem še eden, pa še eden, in kdove, koliko, takšnih in bolj krvavih, je še pred nami. Oglasi se sleherna misel – ta na s svežo krvjo prežeti Zemlji dobro uspeva – kaj lahko storim jaz, kako lahko pomagam? Kajti čas beži, prelito kri počasi razredčijo dežne kaplje ter nekaj solz navzočih ljudi, kriki trpečih pa zlagoma odjeknejo in spet je vse “normalno”.

Dobrodelni koncert Rumena podmornica se bo zgodil 12. maja v ljubljanski Cvetličarni z nastopom vrhunskih glasbenih skupin Help! A Beatles Tribute, Prismojeni profesorji bluesa, Nubira, Ana Kalan ter zmagovalcev natečaja, začenši ob 19. uri. Zbrani denar bo v celoti namenjen za humanitarno pomoč prizadetim v aktualni vojni v Ukrajini. S pomočjo neprofitne pravne podpore in medijskih sponzorjev bo denar transparentno dostavljen štirim Slovenskim humanitarnim organizacijam za pomoč žrtvam te vojne. Dogodek nima politične agende; namen dogodka je izključno dobrodelen!

Darovanje v dobrodelni namen: Začrtana strategija darovanja je celovita in cilja širok spekter humanitarne problematike, s katero se soočajo žrtve vojne v Ukrajini, in temu je podrejen tudi izbor partnerskih humanitarnih organizacij. Natančna delitev zbranega denarja pa bo določena po volji vsakega udeleženca na koncertu, po principu ena vstopnica – en glas. Vsak udeleženec bo na koncertu v izpostavljene bokse lahko oddal vstopnico z obkroženo (eno) izbiro. Če in kdor tega ne bo storil, bo denar od njegove vstopnice razdeljen na štiri (4) enake dele.

Seznam sodelujočih humanitarnih organizacij:

Rdeči križ Slovenije: pomoč beguncem iz Ukrajine v Sloveniji, ljudem v Ukranjini deli hrano, vodo, higienske izdelke ter SIM kartice, nudi psihosocialno podporo ter pomoč pri prijavi in drugi administraciji, pomaga tudi pri evakuaciji, nudenju in učenju prve pomoči in iskanju pogrešanih.
UNICEF Slovenija: nujna in psihosocialna pomoč otrokom in njihovim družinam v Ukrajini in v sosednjih državah
Srčna UL in Zveza prijateljev mladine Slovenije: pomoč študentom UL, ki jih je prizadela ukrajinska kriza; sofinanciranje najemnine in bivanjskih stroškov, nakup živil in oblačil, študijskega materiala, študiju namenjene računalniške opreme ali drugih nujnih potrebščin
Food For Life Slovenija: razdeljevanje hrane v Ukrajini
Podari karto – podari srečo: Vse, ki se sami koncerta ne morejo ali ne željo udeležiti, nagovarjamo, da karto kupijo in podarijo dragi osebi. Tako bo storjena dvojna sreča, najprej obdarjencu s karto in še nekomu, ki bo na ta račun prišel do obroka.

Študenti za študente: V sklopu dogodka spodbujamo tudi darovanje “študenti za študente”, kjer je za študente urejen 20 % popust na redne cene vstopnic. Za uveljavljenje popusta študentje pišite na info@rumenapodmornica.si in priložite sliko veljavne študentske izkaznice ali potrdilo o vpisu.

Več na: rumenapodmornica.si

FB: facebook.com/rum1.podmornica

IG: instagram.com/rumena.podmornica