SEZNAM DOGODKOV

Dr. Aleksander Zadel in Melita Joželj Nose: Zaupanje in evolucija – ali lahko preživim-o brez zaupanja

Zunanja povezava

Obstajajo tri vrste zaupanja. Eno je osnovno zaupanje, s katerim se rodimo. Jasno nam je, da smo nekateri bolj zaupljivi, drugi manj. Drugo je zaupanje, ki se oblikuje na podlagi izkušenj s sabo in drugimi. Tretje zaupanje se razvije na podlagi tega, da zaupamo nekomu, ker mu zaupa nekdo, ki mu zaupamo mi. To je poleg prvih dveh vrst zaupanja, ki sta neposredni, posredno. Zato ni nič nenavadnega, da se tudi tisti, ki sami sebe vidijo kot ljudi, ki nikomur popolnoma ne zaupajo, usedejo v avto, ki ga je sestavilo veliko ljudi, ki jih posameznik sploh ne pozna, in jejo hrano, ki so jo pripravili neznanci. Kako je družba povezana, lahko najlažje vidimo skozi fenomen medsebojnega zaupanja.

Vprašanja, na katera bo predavanje odgovorilo:
• Katere so vrste zaupanja?
• Kako se je zaupanje oblikovalo skozi razvoj družbe in družbenega sodelovanja?
• Evolucijske prednosti in pomanjkljivosti zaupanja.
• Zaupanje in kriza moderne družbe.
• Zdravje in zaupanje.


Dr. Aleksander Zadel, psiholog, je eden najuglednejših slovenskih predavateljev, znan predvsem širšemu krogu gospodarstvenikov. Toda Aleksander Zadel je tudi klinični psiholog in oče štirih otrok. Avtor razprodane knjige Dva obraza enega sveta in knjige Tretji obraz, ki pomaga staršem razumeti, kaj lahko dajo otrokom, da bodo ti odrasli v odgovorne, samostojne in samozavestne osebe. Aleksander Zadel zna zapletene znanstvene ideje razložiti ob vsakodnevnih primerih iz življenja. S kančkom humorja pa poslušalce povabi h globljemu razmisleku o sebi in o svojih odnosih z drugimi ljudmi.

Melita Joželj Nose, partnerica v podjetju Herman & partnerji, je že ves čas svoje profesionalne kariere zavezana komuniciranju, vodenju in upravljanju odnosov. Sledi načelu, da je odnos ključno vodilo vsega in da je odnose potrebno ne samo graditi, ampak ves čas negovati.