SEZNAM DOGODKOV

EMA MAZNIK ANTIĆ: LOST CARGO / IZGUBLJENI TOVOR

Zunanja povezava

V okviru šeste obletnice DobreVage se bo v prostoru Umetnica na mesec s svojo prvo samostojno razstavo predstavila Ema Maznik Antić.

V svoji praksi se osredotoča na banalne najdene objekte, serialnost in repeticijo. Izdeluje objekte, ki spominjajo na fosile ali na ostanke nečesa, kar se šele formira. Na razstavi se tako pravzaprav znajdemo v situaciji, ki spominja na zapuščen prostor, za katerega je le majhna verjetnost, da bi kdaj vstopili vanj. Zapuščena soba izgleda kot dokument, v katerem najdemo serialno izdelane objekte nedefiniranih oblik in neznanih funkcij. V dani situaciji namigujejo na to, da se pravzaprav še niso dokončno razvili.

Ema Maznik Antić (1998) je leta 2021 diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, kjer nadaljuje magistrski študij slikarstva. Predstavila se je na skupinski razstavi s04e03 (2021) v okviru študentske pop-up galerije 7:069 v galeriji Alkatraz in na razstavi študentov ALUO Ni belega platna (2020) v Mali galeriji Banke Slovenije. Zanimajo jo off-site, donatorski in serialni objekti, brikolerstvo, vloga avtorja ter načini, kako materija tvori provizorične asemblaže. Avtor postane entropična krma bodysnatcherskih objektov, presnovljenih skozi razpršeno distribucijo in fotodokumentacijo.