SEZNAM DOGODKOV

GODALNI TRIO PROJEKTA GLASBA GRE V SVET S SOLO VIOLISTOM MARIBORSKE OPERE ROBERTOM PAPIJEM, Vranski poletni večeri – oživimo kulturno dediščino

Zunanja povezava

Poslanstvo projekta Glasba gre v svet je vzpostavitev povezav, preko katerih bi lahko različni pripadniki družbe skupaj gradili sposobnost občudovanja in razumevanja lepote ter drug drugega spremljali in spodbujali k neomejenemu in predvsem neobremenjenemu umetniškemu ustvarjanju.

Prvi del projekta je izobraževalne narave, v katerem imajo glasbeniki študenti priložnost sodelovati z že uveljavljenimi glasbenimi ustvarjalci. Gre za ustvarjalni proces, ki ni tehničnega temveč namenskega izvora. Slednji pa pride do izraza predvsem v drugem delu projekta, v katerem ansambel izvede nastope za družbene skupine, ki sicer nimajo dostopa do kakovostne klasične glasbe (zaporniki, starostniki, socialno ogroženi, mladostniki …).

Sklepni koncert projekta Glasba gre v svet bo zazvenel na Vranskih poletnih večerih z željo, da bi projekt še naprej negoval človeški pristop h komorni glasbi in tako namesto snobovskega prepričanja o klasični glasbi predstavljal dejanski stik s publiko.