SEZNAM DOGODKOV

KAKO PORTFOLIO 2

Zunanja povezava

V DobriVagi nadaljujemo s serijo brezplačnih delavnic in predavanj, namenjenih mladim na začetku profesionalne ustvarjalne poti. S tem jih želimo podpreti in jim ponuditi uporabne veščine in znanja, ki so pomembna za delo in gradnjo kariere na področju kulture.

Mentor: Gašper Kunšič

Po lanski prvi izvedbi in dobrem odzivu vas znova vabimo na delavnico izdelave portfolia. Udeleženci boste govorili o tem, kaj portfolio loči od drugih oblik predstavljanja in kako ga strukturirati, ter skozi primere debatirali, kako kar najboljše komunicirati lastno prakso. Delavnico bo vodil vizualni umetnik Gašper Kunšič.

Gašper Kunšič (1992) deluje na področju vizualne umetnosti in grafičnega oblikovanja. Študiral je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju ter na Univerzi za uporabno umetnost na Dunaju, kjer je tudi magistriral. V svojem delu pogosto izhaja iz svoje biografije, pri čemer razstavne procese uporablja za premislek in rekontekstualizacijo poteka zasebne in kolektivne zgodovine. Svojo prakso redno predstavlja tako v Sloveniji kot v mednarodnem prostoru. Je prejemnik štipendije Ministrstva za kulturo, priznanja Akademije za likovno umetnost v Ljubljani ter nominacije za nagrado Essl. Deluje v Frankfurtu in v Ljubljani.

Delavnica bo potekala v živo in na spletu. Obvezne predhodne prijave sprejemamo na: ajda.kocutar@dobravaga.si. Ob prijavi napišite, na kakšen način se želite delavnice udeležiti. Zaželeno je, da ob prijavi pošljete svoje obstoječe portfolie ali predstavitve del (fotografije in koncepte), ki si jih boste na delavnici skupaj ogledali in dobili konkretne nasvete za izboljšavo. Ob udeležbi v živo je zaželeno tudi, da imate s seboj svoj računalnik.

Organizacija: DobraVaga/Kino Šiška