SEZNAM DOGODKOV

Kar nosim s sabo

Zunanja povezava

Kar nosim s sabo je predstava, v kateri osem nastopajočih, vsi izkušeni performerji_ke iz plesnega, gledališkega in glasbenega sveta, tkejo uprizoritev iz razmišljanja o osebni preteklosti, spominu, dvomu in hrepenenju. Čeprav so zgodbe osebne in intimne, se njihove niti med seboj povezujejo in rezonirajo v skupno izkušnjo.

Ti osebni pripetljaji, doživljanja in razumevanja so podstat za gradnjo odnosov med performerji_kami, v želji, da se intimno pregnete v univerzalno, performativno. Predstava torej vsebino črpa in pretaka iz osebnih vzgibov, zgodb in razmišljanj: Kaj nosim s sabo? Kaj imam vedno s sabo in česa nimam? Ali je to, kar nosim, težko? Naš vsakdan je stalen boj z gravitacijo. Ali je s časom sila teže stvari, ki jih nosimo v nahrbtnikih, torbah, spominu, večja? Tisto, kar nosimo, nas stalno oblikuje. Kaj pa se zgodi, ko se odločimo svojo težo deliti, predati, razgaliti? Skupina deli in so-postavi izraz v širši kader, s čimer morda na videz nepomembne, nejasne ali obremenjujoče zgodbe za posameznika dobijo nov vpogled, poetičen prizven in morda tudi več zračnosti. S tem jih naredimo znosnejše, teža postane lažja in odpirajo se drugi prostori pojmovanja, skozi katera se gibljemo.

Koncept, koreografija in umetniško vodenje: Andreja Rauch Podrzavnik Soustvarjanje in izvedba: Dejan Srhoj, Giorgia Belotti, Sara Šoukal, Luka Piletič, Maja Dekleva Lapajne, Jošt Drašler, Anja Bornšek in Andreja Rauch Podrzavnik.

Soustvarjanje in izvedba: Dejan Srhoj, Giorgia Belotti, Sara Šoukal, Luka Piletič, Maja Dekleva Lapajne, Jošt Drašler, Anja Bornšek in Andreja Rauch Podrzavnik.

Oblikovanje zvoka: Jošt Drašler, Christopher Benstead

Glasba (v živo): Jošt Drašler

Svetlobno in prostorsko oblikovanje: Jaka Šimenc

Tekst: nastopajoči ustvarjalci, pesem: Sara Šoukal

Fotografija: Nada Žgank

Video: Andrej Lamut

Produkcija: Federacija

Koprodukcija: CUK Kino Šiška, DUM društvo umetnikov

Partner: Srednja vzgojiteljska šola, gimanzija in umetniška gimnazija Ljubljana

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Zahvala: Martin Podrzavnik, Andreja Kopač

Organizatorji: Kino Šiška, NDA Slovenija, CoFestival