SEZNAM DOGODKOV

Koncert ob Dnevu Slovenske vojske

Zunanja povezava

Orkester slovenske vojske, dirigent Mitja Dragolič, solistka Eva Hren – vokal


Orkester Slovenske vojske, ki je lani praznoval petindvajset let delovanja, sodeluje na vseh slovesnih dogodkih Slovenske vojske, nepogrešljiv pa je tudi na državnih protokolih, proslavah, meddržavnih srečanjih, humanitarnih prireditvah. Z uvrščanjem izvirnih avtorskih in transkribiranih del ter umeščanjem prvih izvedb skladb slovenskih in tujih avtorjev v koncertne programe ima Orkester Slovenske vojske osrednjo vlogo ambasadorja literature za pihalne orkestre v slovenskem glasbenem prostoru.

Pod vodstvom Mitje Dragoliča bodo na koncertu v počastitev Dneva Slovenske vojske ( 15. maj) zazvenela dela Leonarda Bernsteina, Alfreda Reeda, Maurica Ravela, Leonarda Cohena, Žige Pirnata, Slavka in Vilka Avsenika, Mojmirja Sepeta, kot gostja pa se bo članom orkestra pridružila pevka in kitaristka Eva Hren.

15. maj se je vpisal v slovensko vojaško zgodovino kot eden simbolno najpomembnejših datumov. Leta 1991 se je na ta dan začelo urjenje prve generacije nabornikov v zgodovini Slovenije. Na tajni seji razširjenega predsedstva Republike Slovenije pa so bile sprejete obrambne in varnostne smernice za zavarovanje slovenske osamosvojitve, ki jih je z vso skrbnostjo pripravilo ožje vodstvo Ministrstva za obrambo.