SEZNAM DOGODKOV

Koncert Rezidenčnega ansambla DPG

Zunanja povezava

Vljudno vabljeni na koncert Rezidenčnega ansambla DPG, ki se bo odvijal v sredo 20. Aprila ob 19.30 uri v dvorani Pokrajinskega muzeja Koper.
Rezidenčni ansambel DPG je komorna godalna skupina, ki jo je v okviru koprskega Društva prijateljev glasbe z namenom, da bi obogatili glasbeno ponudbo društva, ustanovil violinist, nekdanji član orkestra Slovenske filharmonije in danes umetniški vodja ansambla Žiga Cerar. Da bi bila ponudba čim bolj raznolika in bi tako privabili široko občinstvo, ansambel sodeluje s številnimi glasbenik.
Tokrat v družbi z:
Mateja Petelin, je mlada priznana sopranistka s številnimi mednarodnimi izkušnjami. Kot štipendistka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije je leta 2015 z odliko zaključila študij solopetja na Kraljevem Konservatoriju v Haagu, ter se nato specializirala in magistrirala na Konservatoriju za glasbo v Trstu pod mentorstvom priznane mezzosopranistke Cinzie De Mola.
Claudia Sedmach je študirala na šoli Glasbene matice “M. Kogoj” v Trstu v razredu prof. R. Kralj in briljantno diplomirala iz klavirja na tržaškem konservatoriju. Po diplomi je poglobila bodisi solistični kot komorni repertoar in tako zaključila triletni magisterij v organizaciji združenja Musicisti Giuliani pod mentorstvom prof. G. Gulli v Trstu, dvoletni izpopolnjevalni tečaj komorne glasbe na zavodu Santa Cecilia v Portogruaru pod vodstvom prof. G. Lovata in diplomirala na prestižni Mednarodni visoki šoli za komorno glasbo Trio di Trieste v Devinu.