SEZNAM DOGODKOV

LJUBLJANA STREET ART FESTIVAL

Zunanja povezava

Ljubljana Street Art Festival (#LJSAF) je prvi festival ulične umetnosti v Sloveniji, ki od leta 2019 povezuje ulično, umetniško in akademsko sceno ter na edinstven način promovira eno izmed najpomembnejših sodobnih umetniških gibanj 21. stoletja.

Festival letos tematizira periferijo ulične umetnosti in ulično umetnost na periferiji. Gostili bomo nizozemskega uličnega umetnika Antigoona, v sklopu konferenčnega programa pa vam bodo predavali Eric Potempa, Mathieu Tremblin, Mitja Velikonja in kopica drugih raziskovalcev in raziskovalk. Tudi letos bodo povabljene umetnice in umetniki ter umetniški tandemi po mestu ustvarjali murale, ponovno pa vam bomo ponudil različne ustvarjalne delavnice. Med drugim bosta Tadej Droljc in Tine Vrabič v Kinu Šiška pripravila delavnico laserskih grafitov. Letošnji rezidenčni ulični umetnik bo Epos257, ki bo tekom enomesečnega gostovanja pripravil zunanjo instalacijo in samostojno razstavo v galeriji Alkatraz.

Se vidimo na pisani strani mesta!

CELOTEN PROGRAM

Avtor fotografije: Črt Piksi

Organizacija: Inštitut za urbana vprašanja in Kino Šiška.

Vstop prost.
27. 6.–3. 7. 2022 / več prizorišč

PONEDELJEK, 13. 6. Kino Šiška / 19.00 Lealudvik: PIAZZA otvoritev poslikave

TOREK in SREDA 28. in 29. 6. / Komuna, Kino Šiška / 10.00–16.00 Mednarodna konferenca “Periferija ulične umetnosti / ulična umetnost na periferiji” konferenca

ČETRTEK, 30. 6. Kino Šiška / 19.00 Marko K. Gavez in knnz (Neža Knez): AR Mural otvoritev poslikave

ČETRTEK, 30. 6. letni vrt Kina Šiška / 20.00 LJSAF x Poletje v Šiški: Drone Emoji koncert

ČETRTEK, 30. 6., in PETEK, 1. 7. Komuna, Kino Šiška / četrtek in petek, 17.00–21.00 Laserski grafiti delavnica