SEZNAM DOGODKOV

Luciano Rossetti: Note a margine / Note na robu

Zunanja povezava

MALA GALERIJA CD
Odprtje fotografske razstave, kurator Žiga Koritnik

Ob letošnjem 63. Jazz festivalu Ljubljana bo v Mali galeriji CD potekala že tradicionalna fotografska razstava, na ogled postavljena ob festivalu.
Tokrat se bo s svojimi fotografijami predstavil italijanski fotograf Luciano Rossetti, čigar delo je tesno povezano in prepleteno z glasbo in gledališčem.
Njegova fotografija je pred kratkim pridobila mednarodno priznanje zaradi svoje odličnosti. Leta 2021 je prejel nagrado najboljša fotografija leta in nominacijo za karierno odličnost v fotografiji Združenja jazzovskih novinarjev (JJA), ameriškega združenja jazzovskih novinarjev in kritikov.

»Obstajajo ljudje, ki sejejo seme, izvabljajo čustva in stanja duha ter spodbujajo medsebojno sporazumevanje. Utirajo pot drugim in imajo sposobnost premikati gore.
Navdihnejo nas, da vstanemo in začnemo delovati, v nas porodijo zavzetost in željo po polnem izživetju.
Moški in ženske, ki ustvarjajo glasbo podobno, kot drugi pečejo kruh.
Obstajajo tudi moški in ženske, ki nam omogočijo, da stvari vidimo tako, kot jih sami po sebi ne bi mogli, s poudarjanjem podrobnosti, spreminjanjem perspektive, razpiranjem stvari, osvetljevanjem. Stvari pripravijo do tega, da se razkrijejo. Eden od njih je fotograf Luciano Rossetti.«
Pino Saulo – RaiRadio3


Photo: Luciano Rossetti: William Parker, Poschiavo 2001


Pokroviteljica Male galerije: Loterija Slovenije, d.d.