SEZNAM DOGODKOV

Mavrične rime

Zunanja povezava

KAJ?
Četrta edicija Mavričnih rim – serije pesniških večerov namenjenih novim glasovom – z razliko: za tiste nove glasove, ki se najdejo pod oznako LGBTQ+.

ZAKAJ?
Ker pesmi včasih vseeno potrebujejo več kot le papir, potrebujejo živ odziv. Ker je za novince_ke vedno težje najti prostor, ki jih sredi vsesplošnega hrupa posluša in zna slišati, ki jih razume in sprejema.

Po vzoru Mladih rim je naša želja sestaviti serijo literarnih večerov, na katerih bi se predstavljale_i LGBTQ+ avtorji_ice. Novim avtorjem_icam je že sicer izziv vstopiti v literarno polje ter se soočiti s publiko, za LGBTQ+ avtorje_ice pa lahko to predstavlja še dodaten izziv, saj je slovensko okolje še zmeraj precej nesprejemajoče, pa tudi prevladujoča literarna scena prepogosto vidi LGBTQ+ tematiko kot postranskega pomena in s tem, hote ali nehote, vrši pritisk na ustvarjalce_ke, da svojo izkušnjo prilagodijo večinski. Prvenstveno so Mavrične rime odprte za poezijo, a tudi za vse hibridne zvrsti povezane s poezijo. Mavrične rime tako želijo LGBTQ+ avtorjem_icam ponuditi prostor, kjer bi se lahko redno srečevale_i s publiko v varnem, sprejemajočem okolju in preverjale_i svoje nastajajoče pisanje in srečevali tudi druge avtorje_ice – kar je nedvomno izjemnega pomena za ustvarjalce_ke, ki so na začetku svojega literarnega ustvarjanja.

Želiš svoje ustvarjanje predstaviti publiki?