SEZNAM DOGODKOV

Nedeljska lutkovna matineja: Trije Čiči junačiči

Zunanja povezava

V nedeljo, 29. maja 2022, ob 10. 30 vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na ljudsko pravljico Trije Čiči junačiči v izvedbi Društva Škratovo lutkovno gledališče Celje

Avtorsko jo je priredila in dramatizirala Alice Čop po motivih istoimenske slovenske ljudske pravljice, ki jo je zapisala pravljičarka, slavistka in folkloristka Anja Štefan v knjigi “Za devetimi gorami”.

Režijo in scenografijo je prevzel Kajetan Čop, izdelavno lutk Kilian Čop, za glasbo pa je poskrbel Bojan Draksler.

Nastopajo člani društva: Irena Cesar, Natalija Jenko, Marijana Kolenko, Niko Korenjak, Mateja Podpečan, Suzana Savković, Breda Stepan in Paulina Veronek.

V priredbi te komične pravljice mama, vdova Čič (zato, ker jih ima neizmerno rada) nažene svoje tri sinove, veseljake in grozne lenuhe, v svet, ker jih ne more več sama preživljati in vsega pri hiši delati namesto njih. To naj bi jim bilo v poduk, da se naučijo sami skrbeti zase in z lastnim delom služiti svoj kruh. A ker imajo več sreče kot pameti, jim po čistem naključju in brez posebnega napora uspe pridobiti zaklad krvoločnih razbojnikov. Prinesejo ga mami in veselo lenarijo naprej …Primerno za otroke od 6. leta dalje.