SEZNAM DOGODKOV

Nina Badrić v Ljubljani

Zunanja povezava

V Cankarjev dom prihaja Nina Badrić, ena najbolj priljubljenih in cenjenih glasbenic, katere albumi redno izhajajo v zlati barvi in svojo uspešno pot gradi že trideset let, vse od glasbenih začetkov ne odstopa od kakovosti.

Dekle iz zagrebške četrti, ženska, ki je napisala na desetine svojih pesmi, glasbenica, ki je sodelovala s številnimi imeni domačega prizorišča – vse to je Nina Badrić, pevka izjemnih vokalnih sposobnosti, ki jo je prvi opazil hrvaški glasbeni kralj, Dino Dvornik.

In zakaj je tako priljubljena, zlasti med ženskami? Ker Nina piše iz srca, ker so vse njene pesmi resničnost. Vsaka beseda, zapisana na kos papirja, nosi močno čustvo, preživeto preteklost, želeno prihodnost. In ko so besede resnične in čustva močna, vsaka ženska in vsak moški prepozna ter globoko začuti vsak ton in vsako besedo.

Nina je doslej izdala sedem samostojnih albumov, številne žive albume, single in duete.
Je dobitnica osmih porinov, a tudi veliko drugih nagrad. Je avtorica večine svojih pesmi, prav z avtorsko skladbo Nebo pa je leta 2012 zastopala Hrvaško na tekmovanju za pesem Evrovizije v Bakuju v Azerbajdžanu.

Z zadnjo skladbo Pamtim, ki jo opisuje kot najbolj osebno doslej, nadaljuje svojo plodno diskografsko pot.