SEZNAM DOGODKOV

Petrolio & Ramon Moro

Zunanja povezava

Petrolio je solo projekt, ki ga je leta 2015 začel Enrico Cerrato. V zadnjih nekaj letih je izvajalec izdal številne single, EP-je in albume – gostoval je po vsej Evropi in si delil odre z Lingua Ignota, Of the Wand & the Moon, Winterkälte, Uochi Toki, Bologna Violenta, Mai Mai Mai in Pankow, če naštejemo le nekatere.
Do leta 2018 je umetnik iz Piemonta že imel številna sodelovanja z Jochenom Arbeitom (Einstürzende Neubauten), Aidanom Bakerjem (Nadja) in številnimi umetniki iz italijanske noise/industrial/eksperimentalne scene, kot so Fabrizio Modonese Palumbo (Almagest!, Blind Cave Salamander, Coypu, Larsen, XXL), Sigillum S, Stefania Pedretti (OvO, ?Alos) in Mai Mai Mai. Kuriral je številne kompozicije zasnovane za sodobne gledališke predstave, kot sta Intramoenia Angele Teodorowsky in nova interaktivna predstava, ki je debitirala leta 2021.
Ramon Moro (trobentač, prepoznaven po svojem vizionarskem zvoku) je v zadnjih dvajsetih letih deloval na različnih področjih: jazzovske zasedbe, elektronska ali improvizacijska glasba, sodelovanja z rock zasedbami in pri glasbenih albumih pop-kantavtorjev.
Sodeluje z umetniki sodobne umetnosti, režiserji in video ustvarjalci.
Igral je v umetniški instalaciji Richija Ferrera, v delu Botto & Bruno, sodeloval je z umetniškim duom Masbedo in Alessandrom Sciaraffa.
Skupaj s Paolom Spaccamontijem je skomponiral originalni soundtrack za film Fabia Bobbia “I Cormorani”.
Dve leti je obiskoval Laboratorio Permanente di Ricerca Musicale, ki ga je vodil pianist Stefano Battaglia v Siena Jazz Foundation.
Izdal je delo »Stone and Death«, konceptualni album darkambient blackmetal s psevdonimom daRKRam.
Objavil je album »Dreams« s pianistom Emanuelom Maniscalcom, 14. septembra pa je izdal album »Blue Horizon« za založbo Aut Records z novim Ramon Moro Quartet.
Pravkar je izdal svoj tretji solo album “Offering” za indijsko založbo Subcontinental Records.
Prost vstop, prostovoljni prispevki dobrodošli.