SEZNAM DOGODKOV

Poletje med vodami: Koncert klap: Capris & Lungomare

Zunanja povezava

V nedeljo, 24. julija, ob 21. uri,️ nas bodo med zvoke galebov in šumenja morskih valov popeljale KLAPE: CAPRIS & LUNGOMARE.

KLAPA CAPRIS (Koper)
Pred štirimi leti ustanovljena vokalna skupina Klapa Capris, sestavljajo jo Vinko Badžim, Edvin Panger, Milan Lever, Stevica Vujič, Jadranko Oblak, Bojan Šturm, Teo Biloslavo in Marino Vižintin, prepeva tradicionalne dalmatinske, istrske in slovenske pesmi. Za seboj ima že zavidljivo število koncertov po Sloveniji, Hrvaški in v zamejstvu, gostovala je na Televiziji in na Radiu Slovenija ter v eni najbolj gledanih oddaj Hrvaške televizije, Ljepom našom.

KLAPA LUNGOMARE (Umag)
Klapa Lungomare iz Umaga je ena najstarejših klap v Istri in hrvaškem primorju in ena redkih, ki ohranja tradicijo pristnega klapskega petja. Pred leti pomlajena skupina prijateljev je leta 2020 praznovala že 30 let glasbenega ustvarjanja. Izdali so tri nosilce zvoka, prvi zgoščenki sta posvečeni dalmatinskim skladbam, tretja pa tradicionalnim istrsko-italijanskim skladbam, ki so značilne za ta del Hrvaške. Sodelujejo s klapami v Sloveniji, na zgoščenki Rudija Bučarja so peli spremljevalne vokale. Klapa Lungomare največ nastopa v poletnem času, predvsem v rojstnem Umagu, pa tudi v Sloveniji in drugod po Evropi.