SEZNAM DOGODKOV

Retrospektiva Ludvik Pandur in 14. Slovenski bienale ilustracije

Zunanja povezava

Umetnostna galerija Maribor sodeluje na področju likovnih umetnosti. Galerijski mentorji v obliki strokovnega vodstva popeljejo učence po aktualni razstavi galerije ali na ogled javne plastike v mestu. Po ogledu ali med vodenjem po mestu program nadgradijo z ustvarjalnimi delavnicami, kjer se učenci spoznajo z likovno teorijo ter se tudi sami preizkusijo v raznih likovnih tehnikah.
Za Zeleni in Rumeni red Kulturnega dnevnika bo v UGM v obdobju 1. 2. 2022 – 20. 3. 2022 izvedeno vodstvo in ustvarjalnica na temo razstave: Retrospektiva Ludvik Pandur.
Poglobili se bomo v ustvarjalni opus mariborskega umetnika Ludvika Pandurja. Kakšne značilnosti povezujejo njegove slike? Hitre poteze? Barve? Oblike? Kaj nam sporočajo? Njegovi avtoportreti pa bodo spodbuda za krajšo likovno ustvarjalnico, ki bo sledila ogledu razstave.
Učenci bodo spoznali Braillovo pisavo, ki jo slepi in slabovidni uporabljajo za branje tako, da jo z blazinicami na prstih začutijo. Gre za reliefne pike, ki izstopajo iz ozadja. Za vsako črko obstaja polje, ki ima točno določeno število in postavitev pik. Spoznali bodo zgodovino, nastanek in črke brajlice ter z njo poskušali zapisati svoje ime.