SEZNAM DOGODKOV

Spet akustika: Tomaž Domicelj, kitare, orglice, vokal

Zunanja povezava

»Spet akustika bo letos, v luči nedavnih in trenutnih domačih in svetovnih razmer, zagotovo nabita z najrazličnejšimi čustvi,« pove Domicelj. »To bo tako rekoč angažirano romantičen koncert.« Tinkara pa doda: »Pravzaprav romantično angažiran …«

Ob festivalskem jubileju in izidu dvojnega albuma Jubilej, na katerem je Tomaž Domicelj zbral delček nastopov, ki jih je v sedmih letih šestkrat nanizal na treh prizoriščih Ljubljana Festivala, se zdaj obeta njegov novi dogodek, zgovorno naslovljen Spet akustika.

Avtor številnih ponarodelih uspešnic in na stotine drugih skladb bo ob spremljavi akustičnih kitar in orglic ponovno v “butični” maniri prevzel magično prizorišče Peklenskega dvorišča, pri čemer se mu bo tokrat prvič pridružila tudi gostja, Tinkara Kovač. Na lanskem koncertu Skoraj akustika je z eno samo pesmijo, Domiceljevim prevodom pretresljive filmske pesmi La vita e bella (Življenje teče še naprej), nenapovedano prevzela občinstvo v preddverju Križank, letos pa bo njen prispevek vsekakor precej daljši.