SEZNAM DOGODKOV

Tiha (r)evolucija

Zunanja povezava

Pobudnici nastajajoče diskusijske skupine sta Marjeta Doupona in Renata Šribar. Pod delovnim nazivom Tiha (r)evolucija bosta delovali v prepričanju, da se družbena sprememba dogaja med nami mnogo hitreje in bolj učinkovito kot na ravneh institucionalizirane politike, ki skozi civilizacijo vse doslej ni uspela razgraditi matric nasilja in manipulacij.

Na prvem srečanju bomo, primerno generalnemu namenu skupine, skupaj in z zainteresiranimi posamezniki_cami tematizirali sprego izkustva in interpretacije dogodkov, pojavov in sveta nasploh. Ob tem se bomo mestoma sklicevali na različne avtorske vire; denimo na teoretičarki Rossi Braidotti in Donno Haraway s področja študijev spolov, antropologa Renata Rosalda, biologinjo Ann Fausto Sterling, sociologa Raymonda Williamsa …

Zaključni del srečanja bo namenjen organizacijskim zadevam, povezanim z načrtovanimi srečanji, ki bi se dogajala na štirinajst dni, sprva v tekočem spomladanskem terminu. Podobno uvodno srečanje, kjer se bomo predstavile_i in se preštele_i, se bo zgodilo v Trubarjevi hiši literature dne 28. aprila 2022 z začetkom ob 19.00.