SEZNAM DOGODKOV

ZA VSE SEM SAMA

Zunanja povezava

Ko so me iz jeseniškega gledališča povabili, če bi zanje napisal komedijo, sem najprej odklonil, a sem se hitro premislil. Prvič, rodne Jesenice, drugič komedija, najtežji žanr, ki ga globoko spoštujem.
Načeloma smo slepi za realnost in večino življenja preživimo samodejno, na avto-pilotu, ker tako pač živijo ljudje okoli nas in so tako živeli naši starši. Zato se mi zdi tako zelo dragoceno, da naše vsakdanje rituale in dejanja zagledamo na odru in se jim zasmejemo. Kajti smeh je pol realnosti in če se znamo zasmejati sebi, potem smo že korak iz najhujšega. Koliko zla so povzročili in ga še povzročajo ljudje, ki sebe jemljejo smrtno resno.
“Za vse sem sama!” je v svoji srčiki zgodba o strahu pred užitkom. Pa naj bo še tako droban in kratkotrajen, kolikokrat ga prekinemo prav zato, ker se vprašamo, kaj bodo sosedje rekli? Ali pa odrasli otroci, tako kot v tej komediji.Miha Mazzini
Komedija scenarista, dramatika, režiserja in kolumnista Mihe Mazzinija je aktualna, pa še presneto dobra in ostra kritika naših medsebojnih odnosov, navad in razvad.
Mama Marija, po domače Micka, podpira tri vogale hiše in veliko krat še četrtega. Predano, z vso materinsko ljubeznijo skrbi za tri svoje odrasle moške. Vdano prenaša sitnega, skopuškega moža Jožeta. Družini kuha iz ostankov. Piše naloge in seminarske mlajšemu sinu Mateju, ki gre že v četrti letnik večerne šole. Mama ima tudi veliko, razumevajoče materinsko srce za starejšega sina Mirka, ki ves dan na kavču piše spletne komentarje, raje pritiska tipke kot babe in je že izgorel od napornega dela.
Mama Marija je za vse sama!
Potem pa kot strela z jasnega Jožeta na stara leta zadene kap! Kot se za dobro komedijo spodobi, se situacija obrne na glavo. Stari tečni Jože postane Giuseppe in tako hitro kot je »24.000 Baci« zmagala na festivalu v Sannremu, mamo Marijo povabi v Italijo! No, zgodi se še veliko norih stvari, a najbolj pomembno je, da za lepe stvari in spremembe v življenju nikoli ni prepozno.
Komedija “Za vse sem sama!” je novo, sveže besedilo na Jesenicah rojenega dramatika. Režiser pa je zelo ponosen, saj bo tokrat že drugič krstno uprizoril novo Mazzinijevo gledališko besedilo.