SEZNAM DOGODKOV

ZINE VITRINE: ANDREJ JULHER: ШUM

Zunanja povezava

шum (šum) je prostor za eksperimentiranje s kopijami starih risb iz istoimenske serije, ki igrajo vlogo baze podatkov, potrebne za izdelavo novih slik.

Voden skozi intuitivno opredeljeno metodologijo, s kakršnim koli dejanjem nad materialom, rezultat, čeprav nepredvidljiv, ohrani svoje bistvo. Kdaj se jedro slike izgubi? Kaj naredi sliko? шum vzorči neposredno. Je ples reprodukcij, nikoli z močnejšo avro! шum je ljubezensko pismo rastru. шum je na ekranu, na printu, v prostoru, v detajlih, ne v detajlih, ampak vmes. Ponovno odkrit, nikoli izgubljen. Čeprav je zašel, ga je še vedno slišati.

Zin je del istoimenske razstave/projekta v teku.

Andrej Julher (1995, Zrenjanin) je diplomiral na oddelku za grafično oblikovanje na Akademiji umetnosti v Novem Sadu. Med študijem je leta 2019 obiskoval poletno akademijo v Salzburgu, leta 2020 pa je odšel na izmenjavo na Fakulteto za likovno umetnost v Sevilli. Večinoma se izraža v mediju risbe in grafike, s katerima raziskuje, beleži, ilustrira, komunicira, pripoveduje. Svoje delo uresničuje v različnih formatih – od stenskih slik do fanzinov. Kot risar ima oblikovalski pristop, kot oblikovalec pa umetniški, in svoje umetniško zatočišče najde prav v prekrivanju teh dveh disciplin. Nagrajen je bil dvakrat – s strani Novosadske akademije in Ilustrofesta. Razstavljal je samostojno in skupinsko, njegove grafike, publikacije in risbe pa krasijo zbirke doma in v tujini. Je član ALUZ, Grafične zadruge, pa tudi zaveznik gozdov.

Organizacija: Kino Šiška

VSTOP PROST
28. 6. – 27. 7. 2022