SEZNAM DOGODKOV

Otroške novoletne delavnice

Zunanja povezava

Vsi ustvarjalni prstki ste na čarobno obarvan četrtek vabljeni na praznične delavnice! Po ogledu filmske projekcije Škratki vas čakajo novoletne ustvarjalne in kuharske delavnice v Sokolskem domu, ki jih bodo vodile marljive pomočnice prijaznega dedka Mraza iz Vrtca Škofja Loka, osnovnih šol, DPM Škofja Loka in drugih organizacij. V soorganizaciji DPM Škofja loka in Kina Sora.

Vstop je prost.

SEZNAM DOGODKOV

Soba pobega – kreativne urice za otroke

Zunanja povezava

»Kocka« je ena najbolj priljubljenih in najtežjih ugank, kar jih je bilo kdaj koli izumljenih. Obstaja 43 kvintilijonov napačnih potez in le en pravilen odgovor. Reševanje uganke z najmanjšim številom potez pomeni uporabo »Božjega algoritma«. Spoznajte zgodovino te barvite in zapletene sestavljanke ter njenega izumitelja Ernőja Rubika.
Delavnice so brezplačne.

SEZNAM DOGODKOV

ENIMATION – ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA

Zunanja povezava

Spoznaj, kako nastane animirani film in izdelaj svojega. Delavnice so namenjene otrokom, ki jim bo spoznavanje animacije v izziv.

Zavod MARS Maribor, skupaj z Društvom za razvoj filmske kulture, že od leta 2014, v Mariboru, izvaja celoletno šolo animiranega filma, ki je v taki obliki edinstvena v Sloveniji. Namen šole je spodbuditi zanimanje otrok, mladih in odraslih za ustvarjanje gibljivih podob.

Delavnice potekajo enkrat tedensko in ponujajo raziskovanje različnih tehnik animiranega filma, snemanje gibljivih slik, zvoka ter “pripovedovanje” zgodb in kratkih idej v obliki animacije.

Preko različnih aktivnosti, iger, ogledov in pogovorov ter praktičnega dela celovito spoznavamo umetnost animiranih filmov. Udeležence spodbujamo h kritičnemu mišljenju, z aktivnostmi pa pripomoremo k razvijanju empatije, radovednosti in ustvarjalnosti. Pri samem delu povezujemo klasične likovne tehnike z uporabo novih medijev. Na ta način ustvarjamo vez med novimi in klasičnimi orodji, preko katerih ohranjamo in spodbujamo razvoj ročnih spretnosti in fine motorike. Delo poteka v skupinah, ker je za kvalitetni končni izdelek potrebno veliko dela, ki zahteva paleto znanj iz različnih umetniških, znanstvenih in tehničnih področij. Na ta način spodbujamo tudi kakovostno komunikacijo in krepimo socialne kompetence.

Šola je namenjena otrokom, ki želijo raziskovati umetnost gibljivih podob. Zahtevnost je prilagojena starosti udeleženca. Z animiranimi filmi, ki jih ustvarjamo v ENIMATION school, se udeležujemo filmskih, tekmovalnih in ljubiteljskih festivalov širom po svetu.

Šolo vodi izkušena mentorica animiranih filmov mag. Hana Repše.

SEZNAM DOGODKOV

Nuša Smolič – Razstava Resurrection/Vstajenje in 4-dnevni umetniški festival

Zunanja povezava

Resurrection/Vstajenje je drugo poglavje serije samostojnih razstav, ki jih akademska slikarka Nuša Smolič postavlja na ogled v letu 2022/23. Razstava sestoji iz slikarskih in risarskih del. Tako umetnica iz vidika svojih dolgoletnih organizatorskih izkušenj na vpogled postavi ne le razstavo, temveč štiridnevni umetniški festival, prvi dan z odprtjem razstave, druge dni pa z umetniškimi delavnicami, predavanji … in tako ustvari umetniško ustvarjalno zgodbo in izkušnjo za javnost.

SEZNAM DOGODKOV

Predstavitev projekta: Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti

Zunanja povezava

Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem seminarju »Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti«. V okviru seminarja bomo predstavili projekt VRAR, ki cilja v promocijo priložnosti, ki jih navidezna in obogatena resničnost ponujata na področju zaposlovanja. Spoznali bomo prve korake v ta še ne povsem raziskan, zanimiv in inovativen svet. Niša, ki potrebuje vedno več razvijalcev in specialistov.

Tematike seminarja bodo razdeljene na tri dele. V prvem delu bomo govorili kak

SEZNAM DOGODKOV

Mednarodni seminar: Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti

Zunanja povezava

Dogodek: Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti
Jezik: Angleščina
Seminar: Mednarodni seminar s tujimi predstavniki
Datum: 24.10.2022
Ura: 17.00
Spletna stran projekta: https://vrarproject.eu/
Registracija: https://forms.gle/xVK4hfJevKjjtu3Q
Povezava do seminarja: https://meet.google.com/iej-jqnd-psd

Agencija za razvoj kadrov, v sodelovanju s partnerji vabi na mednarodni spletni seminar z naslovom »Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni rresničnosti.

SEZNAM DOGODKOV

Praznujemo dan reformacije

Zunanja povezava

Trubarjeva domačija bo na praznični dan, 31. oktobra 2022, odprta za obiskovalce med 9. in 17. uro. Orgaizirana bodo vodenja in knjigoveške delavnice. Ob 19. uri bo sledila slavnostna prireditev z osrednjim govornikom, slovneskim jezikoslovcem in literarnim zgodovinarjem dr. Kozmo Ahačičem.
Večer bo zaključil vipavski raper Smaal Tokk.