SEZNAM DOGODKOV

KLAPA SEMIKANTÁ

Zunanja povezava

Klapa Semikantá je nastala leta 2011 v slovenski Istri, ime pa v tamkajšnjem narečju pomeni »se mi poje«. V skupini so različne generacije, vse pa povezuje veselje do petja in druženja. Njihov repertoar obsega zlasti skladbe z dalmatinskim melosom, od tradicionalnih do zahtevnejših priredb, za katere poskrbi član skupine Davorin Lovrečič. Radi zapojejo tudi istrske in slovenske ljudske pesmi. Zadnja leta pa ustvarjajo tudi avtorsko glasbo, s katero so osvojili tudi številne radijske lestvice. Leta 2018 je zasedba nastopila na festivalu Melodije morja in sonca in zasedla 3. mesto.

SEZNAM DOGODKOV

REGEN

Zunanja povezava

Glasba, ki bi jo poslušali med polnočno vožnjo po prazni avtocesti ali na nostalgičen deževen dan. Regen, projekt, ki izvira iz dnevne sobe kantavtorice Gaje Kuščer, je razvil navzkrižno žanrsko identiteto, ki prepleta zasanjane melodije, je intimna in melanholična, a na trenutke vendarle nekoliko bolj živahna in plesna retro nstrumentalna v stilu 80-ih. Sveža ljubljanska skupina, ki v polni zasedbi ustvarja šele od leta 2019, se ponaša z zajetnim naborom lastne glasbe, ki se ji velja prepustiti ob naslednjem malce predolgem premlevanju preteklosti v poznih jutranjih urah.

SEZNAM DOGODKOV

Miti in Meduze / Myths and Medusas

Zunanja povezava

Kaj iz preteklosti želimo ohraniti za prihodnost? Katere zgodbe še niso dosegle naših ušes, a bi jih morale? Katere »resnice« ostajajo samoumevne? Kaj bi se zgodilo, če bi muze pobegnile iz muzejev in se uprle kot Meduza? In kaj, če bi sence teh muz – žene, podpornice umetnikov – stopile na svetlo?

Mesto žensk vabi na cikel dogodkov Miti in Meduze: k novim pogledom na našo preteklost in sedanjost ter zamišljanju boljših možnosti za prihodnost, ki jih ponujajo feministične interpretacije mitov.

SEZNAM DOGODKOV

(V)ŽGIMO DECEMBER – koncert Leonart z gosti

Zunanja povezava

Po odmevnem koncertu na Slovenskem filmskem festivalu, smo se Leonart odločili, da svojo “groove” različico s pihalci in tolkalci pripeljemo domov 😎

V svojem stilu bomo 𝐯ž𝐠𝐚𝐥𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫𝐬𝐤𝐨 𝐯𝐳𝐝𝐮š𝐣𝐞 na kultnem odru Narodnega doma, kamor vas vabimo po ogledu prazničnih lučk v mestu. 😉

Ne zamudite najbolj groovie vžiga decembra – https://nd-mb.mojekarte.si/si/koncert-leonart-z-gosti/vstopnice-1159236.html?fbclid=IwAR1VRIFMVGEpdn4r_U41_RkTfmjNVccuTIXsLqChdzn3ZEADLlYbTPX_BuY

SEZNAM DOGODKOV

Sozvočje svetov: predavanje in koncert

Zunanja povezava

Vabimo vas na predavanje in koncert iz cikla Sozvočje svetov:
Morski spomini

Predavanje: Čar modrine valov
Predava kustosinja Katra Meke

Koncert: Morski spomini
Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije in solist: zmagovalec tekmovanja mladih solistov

Alenja Pivko Kneževič: novo delo (naročilo KGOSF, svetovna premiera)
Koncertantno delo z mladim solistom
Eduard Toldrà: Vistes al Mar / Pogled na morje

Vstopnice: blagajna Narodne galerije v odpiralnem času in uro pred koncertom

SEZNAM DOGODKOV

P’Jays

Zunanja povezava

Cikel koncertov Blue Planet

P’Jays so novejša slovenska jazz atrakcija, katere zametki segajo v leto 2017, dokončno pa se je skupina oblikovala v letu 2019. Sestavljajo jo nekateri najbolj vidni predstavniki glasbenikov mlade in stare generacije slovenske jazz scene.

Leta 2020 so izdali svoj prvi album Pijammies, kar je bilo tudi prvotno ime skupine. Po letu dni so si ime skrajšali v P’Jays in v javnost poslal svoj drugi album Racounters (SonicTribe, 2021).
Če je prvi album pokal od nabritega fusion jazza, je Racounters njegova konkretna nadgradnja in razširjanje obzorij, tudi s pomočjo strun godalcev.

Njihova glasba je vibrirajoča in za miganje nalezljiva zmes funka, jazza, rocka in še česa, nekoč bi dejali »fusion« muzika, toda čas je povozil kategorije in odstrl prostor skupinam kot so P’Jays.

SEZNAM DOGODKOV

Božični koncerti Festivala Ljubljana 2022

Zunanja povezava

Viteška dvorana Križank bo v letošnjem decembru ponovno gostila mlade nadobudne učenke in učence Glasbenih šol Vič Rudnik, Škofja Loka, Ljubljana Moste-Polje, Franca Šturma, Matije Tomca in Litija-Šmartno, ki se bodo svojim najbližjim in širši publiki predstavili tako z instrumentalnimi kot vokalnimi nastopi.

Vljudno vas vabimo, da se nam od 30. novembra do 18. decembra pridružite na koncertih in veseli december preživite tudi v naši družbi. Brezplačne vstopnice za ogled koncertov lahko prevzamete pri blagajni Križank.

SEZNAM DOGODKOV

BIGBAND@SITI: ŠTĚPÁNKA BALCAROVÁ

Zunanja povezava

koncert Big Banda RTV Slovenija, dir. Štěpánka Balcarová

Večer avtorske glasbe ene najbolj priznanih sodobnih čeških jazzovskih skladateljic Štěpánke Balcarové, ki bo prvič dirigirala Big Bandu RTV Slovenija. Svoj navdih črpa iz narave, poezije in vizualne umetnosti. Največji vpliv na njeno glasbeno ustvarjanje ima glasbena dediščina Boba Brookmayerja. Na programu bodo tako zahtevnejše skladbe o posameznikovem upanju (Hope) in težkih življenjskih odločitvah (Song for Children) kot tudi bolj vesele in igrive skladbe s preprostimi melodijami in zabavnim karakterjem (Ping Pong Ping, Nedělní (vý)let). Poleg svojih avtorskih del bo Balcarová predstavila tudi zmagovalno skladbo z mednarodnega natečaja za mlade jazzovske avtorje, ki mu predseduje.

SEZNAM DOGODKOV

ZIMSKA PRALN’CA – PLAZOVANJE

Zunanja povezava

ZIMSKA PRALN’CA – PLAZOVANJE
PLAZ B-DAY BASH & MB7 WARM UP
@ Postojna @ 20.00

Razpored
■ PLAZ
(Special B-day set)
■ GIGI
(FoS, Hardtechno praln’ca)
■ MAJKL M aka MJKLM
(FoS, Hardtechno praln’ca)
■ KOBI
(Church of Hardtechno)
■ OSCURA vs. ALN
(Church of Hardtechno)
■ JUNIOR aka BLAZKØB
■ PITCH LEE
(Church of Hardtechno)

Starostna omejitev: 16+
Prispevek: 15€
Lokacija: Golobičevec koča, Postojna

Dejstva:
■ prepovedan vnos pijače, pijača bo na voljo po dostopnih cenah
■ zunanje kurišče
■ ogrevan