SEZNAM DOGODKOV

Egiptologija in Slovenci

Zunanja povezava

V počastitev 200. obletnice Champollionovega razvozlanja hieroglifov in 100. obletnice Carterjevega odkritja Tutankamonove grobnice bo 1. in 2. decembra 2022 v atriju Narodnega muzeja Slovenije na Muzejski ulici v Ljubljani potekala mednarodna egiptološka konferenca z naslovom Egiptologija in Slovenci, na kateri bodo sodelovali številni domači in tuji strokovnjaki.

SEZNAM DOGODKOV

Konferenca o pomembnosti branja v šolskem sistemu

Zunanja povezava

V Pionirskem domu v sklopu projekta Poets of Today – Voices of Tomorrow pripravljamo mednarodno konferenco o pomembnosti branja v šolskem sistemu.
Konferenca predstavlja uvod v izjemen nov mednarodni projekt sodelovanja »Poets of Today – Voices of Tomorrow«, ki bo omogočil aktivno sodelovanje učiteljev/učiteljic in pesnikov/pesnic. Skozi projekt bomo odkrivali nove performativne načine za predstavitev poezije na različnih literarnih dogodkih in na šolah.

SEZNAM DOGODKOV

Music for Health – konferenca o duševnem zdravju v glasbeni industriji

Zunanja povezava

Music for Health je enodnevna mednarodna konferenca o pomenu duševnega zdravja v glasbeni industriji. Ta tematika postaja vedno bolj pomembna, saj se dobro zavedamo kompleksnosti glasbene industrije in s tem povezanega stresa. Z nami bo nemška socialna psihologinja Katja Ehrenberg, ki je del svojih raziskav posvetila prva duševnemu zdravju v glasbeni industriji. Gosti nas Klub Gromka.
Konferenca bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku.