SEZNAM DOGODKOV

Tečaji grafičnih tehnik v MGLC

Zunanja povezava

Vabimo k vpisu v:

ZAČETNI TEČAJ GRAFIČNIH TEHNIK: sitotisk, lesorez, linorez, kolagrafija
začetek 6. februarja ob 17.00, rok za prijavo do 2. februarja

NADALJEVALNI TEČAJ GRAFIČNIH TEHNIK: jedkanica in reservage, litografija, mezzotinta in suha igla
začetek 9. februarja ob 17.00, rok za prijavo do 2. februarja

Foto: Gregor Gobec. Arhiv MGLC.

SEZNAM DOGODKOV

Goran Tomčić: O minljivosti v umetnosti / Predavanje o zgodovini participativnega dela v umetnostni zgodovini in danes

Zunanja povezava

V Berlinu živeči hrvaški umetnik Goran Tomčić, ki se v Galeriji Ivana Groharja trenutno predstavlja z razstavo Pompom mreže / Pompom Nets Škofja Loka, se bo v svojem predavanju posvetil zgodovini participativnega dela v umetnostni zgodovini in danes.

SEZNAM DOGODKOV

Pripovedke ob peči: Katja Preša

Zunanja povezava

Svoj izbor pravljic bo pripovedovala Katja Preša, ena najbolj duhovitih pripovedovalk v slovenskem prostoru. Na pripovedovalsko pot je stopila z ekipo Za dva groša fantazije Radia Študent, z leti se je dodobra prekalila na številnih pripovedovalskih nastopih doma in v tujini. Z veseljem pripoveduje zgodbe tako otrokom kot odraslim, najraje take, obrnjene na hec. Vabljeni, da prisluhnete pripovedkam ob peči v Škoparjevi hiši!

SEZNAM DOGODKOV

Prešernov dan v Loškem muzeju

Zunanja povezava

Preživite kulturni praznik v Loškem muzeju! Vstop bo prost, obiščete lahko Loški muzej, kjer pripravljamo tudi vodene oglede razstav za otroke in odrasle, Škoparjevo hišo, Galerijo Ivana Groharja z vodstvom po aktualni razstavi, Galerijo Franceta Miheliča z vodstvom po Miheličevi zbirki, Dvorec Visoko, Dom Cankarjevega doma v Dražgošah in Muzej Žiri, program pa pripravljamo tudi v Domu čebelarjev Brode. Vabljeni!

SEZNAM DOGODKOV

Muzejski abonma – Zdrav duh v zdravem telesu

Zunanja povezava

Peta vsebina za izbirčne iz serije Umetnostnozgodovinski abonma bo na sporedu v sredo, 25. januarja 2023, od 15.30 do 17. ure v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Mag. Jože Podpečnik: Zdrav duh v zdravem telesu

Ljubljanski meščani so 1. oktobra 1863 ustanovili Južni Sokol, prvo sokolsko društvo na Slovenskem, ki je s svojo dejavnostjo promoviralo aktiven in zdrav način življenja. Slovenski sokoli so s svojimi telovadnimi uspehi na tujem dvigali nacionalno samozavest doma.

SEZNAM DOGODKOV

Najstarejši glasbeni inštrument na svetu in drugi zakladi Narodnega muzeja Slovenije

Zunanja povezava

Na spletu bomo spremljali vodnico Matejo Kregar Gliha: predstavila bo največje dragocenosti, ki jih hrani Narodni muzej Slovenije. Pridružite se ji pri odkrivanju izjemne preteklosti tega prostora!
Vodenje bo v angleškem jeziku.

Trajanje: 45 minut. Brezplačno, napitnina dobrodošla. Obvezne prijave na Heygo!

SEZNAM DOGODKOV

Delavnica Kolagrafije

Zunanja povezava

sobota–nedelja, 21.–22. januar, 10.00–18.00

Na delavnici bomo spoznavali in preizkušali različne načine priprave matrice ter iskali inovativne rešitve za pripravo le teh.
Kolagrafija je grafična tehnika globokega ali visokega tiska, njeno ime izhaja iz besede kolaž. Za matrico pri tej tehniki uporabljamo karton, njegove površine pa na različne načine preoblikujemo z nanašanjem lepila, peska in drugih dodatkov, s katerimi pridobivamo različno hrapavost površin.

SEZNAM DOGODKOV

VODSTVO PO RAZSTAVI NARAVNA VERA IN PERFORMANS IRENE TOMAŽIN

Zunanja povezava

Performans Irene Tomažin in vodstvo po razstavi; po razstavi Naravna vera vodita njena kustosa Yasmín Martín Vodopivec in Dušan Dovč.

Irena Tomažin: Korenine glasu # odmev
V delu Korenine glasu # odmev Irena Tomažin nadaljuje preizpraševanje glasu in njegove materije oziroma njegovega načina prisotnosti – tokrat v odnosu do narave.