Seznam video vsebin

Pogovor “Kdo, če ne RTV?”

O javnem interesu na področju medijev je novinarka in voditeljica Ksenija Horvat govorila z gostjo in gostoma z različnih področjih delovanja javne radiotelevizije:
– Maja Moll, voditeljica in napovedovalka na Radiu Slovenija,
– Aljaž Bastič, scenarist in režiser na TV Slovenija, asistent za področje televizijske režije na AGRFT,
– Marko Golja, novinar Radia Slovenija, pisatelj in prevajalec.

SEZNAM DOGODKOV

Predstavitev projekta: Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti

Zunanja povezava

Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem seminarju »Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti«. V okviru seminarja bomo predstavili projekt VRAR, ki cilja v promocijo priložnosti, ki jih navidezna in obogatena resničnost ponujata na področju zaposlovanja. Spoznali bomo prve korake v ta še ne povsem raziskan, zanimiv in inovativen svet. Niša, ki potrebuje vedno več razvijalcev in specialistov.

Tematike seminarja bodo razdeljene na tri dele. V prvem delu bomo govorili kak

SEZNAM DOGODKOV

Mednarodni seminar: Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti

Zunanja povezava

Dogodek: Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni resničnosti
Jezik: Angleščina
Seminar: Mednarodni seminar s tujimi predstavniki
Datum: 24.10.2022
Ura: 17.00
Spletna stran projekta: https://vrarproject.eu/
Registracija: https://forms.gle/xVK4hfJevKjjtu3Q
Povezava do seminarja: https://meet.google.com/iej-jqnd-psd

Agencija za razvoj kadrov, v sodelovanju s partnerji vabi na mednarodni spletni seminar z naslovom »Uči se in delaj enostavno v navidezni in obogateni rresničnosti.

SEZNAM DOGODKOV

Voidstva po razstavi Ustvarjeno v Sloveniji

Zunanja povezava

Center za kreativnost vabi v Palačo Cukrarna na razstavo z naslovom Ustvarjeno v Sloveniji in spremljevalni program BIO27. Razstava predstavlja izbor nekaterih pomembnejših projektov in programov ustvarjenih v prvem obdobju delovanja Centra za kreativnost. Vodeni ogledi po razstavi potekajo vsak četrtek ob 17h in vsako nedeljo ob 11h vse do 2. oktobra.

NA IMENIK

Radio Študent

Radio Študent: Dan odprtih vrat RŠ

20. 10. 2022 / Radio Študent

V sklopu avdicij Radia Študent smo organizirali dan odprtih vrat, ko so študentke in študenti prišli spoznat radio iz prve roke.

Radio Študent: Tiho Sotočje

15. 07. 2022 / Radio Študent

Kaj se bo dogajalo s Sotočjem v prihodnosti?

Radio Študent: KM22: Masaž v živo iz studia Radio Študent

14. 07. 2022 / Radio Študent

Masaž ustvarjajo zvočne črvičke, lačne spevnih melodij. Čeprav se ti bliskovito zarijejo v misli, je življenje z njimi simbiotično, iz njega pa vznika pozornost vzbujajoč groove. Inovativno usmerjeni v sredinske poslušalske frekvence spreobračajo staro šolo slovenskega mainstreama, a za kulturne…

Radio Študent: Frača

13. 07. 2022 / Radio Študent

Prvi del radijske priredbe drame Nikolaja Koljade

NA IMENIK

Cukrarna

Z odprtjem Cukrarne septembra 2021 je slovenska prestolnica dobila nov prostor za predstavitve sodobne umetnosti in prostor, kjer se izvajajo procesi artikulacije misli, produkcije in prezentacije sodobnih umetniških projektov – tako na področju vizualne kot tudi intermedijske, performativne, zvočne, glasbene in ostalih oblik umetnosti. Prikazovanje umetniških del skozi razstave in dogodke je le del programa institucije, cilj Cukrarne je postati novo vozlišče kulturnega dogajanja. V sodelovanju z umetniki in drugimi akterji iz slovenskega in mednarodnega prostora, ki bo temeljilo na dolgoročnejši udeležbi in interakciji, stremimo k osnovnim ciljem in poslanstvu sodobne institucije umetnosti; ta naj ob upoštevanju preteklosti stavbe svojo razstavno dejavnost, interpretacijo in izobraževanje gradi na temeljnih humanističnih postulatih skupnosti, spoštovanja drugega in empatije do okolja ter naj spodbuja argumentirano družbenokritično držo in vedno znova preudarno nastavlja zrcalo družbi.

Dnevnik: Pred očmi izgubljamo kulturno dediščino

26. 07. 2022 / Cukrarna

V Palači Cukrarna bo do 16. avgusta na ogled posebna razstava z naslovom Kako revitalizirati soline? Fontanigge: Šola solinarstva / La scuola della salinatura, ki s fotografijami in videom odpira dragocen vpogled v oživitev Sečoveljskih solin, zlasti njenega najhitreje propadajočega…

Večer: Poletje v Cukrarni: v znamenju ženske ustvarjalnosti

27. 06. 2022 / Cukrarna

Cukrarna je že od marca v znamenju žensk – najprej z osrednjo razstavo skoraj 60 sodobnih umetnic, od junija pa tudi s samostojno razstavo Mete Grgurevič.

Delo: Zrezki, vladarji in pisani plašči

17. 05. 2022 / Cukrarna

V Galeriji Cukrarna bo v prihodnjih dneh na ogled performans in filmske projekcije slovenskih ustvarjalk.

NA IMENIK

Radiotelevizija Slovenija javni zavod

MMC RTV Slo: 30 let. 30 zgodb.: Pokaži mi jezik in povem ti, kdo si

14. 07. 2022 / Radiotelevizija Slovenija javni zavod

V Jugoslaviji je veljalo, da lahko priseljenci vztrajajo s svojim jezikom, saj smo se domačini učili tudi njihovega. Britanci vztrajajo pri svojem.

MMC RTV Slo: “Sreča se ji je zdela kot fatamorgana”: premiera filma o Marici Nadlišek Bartol

12. 07. 2022 / Radiotelevizija Slovenija javni zavod

Novi igrano-dokumentarni film Po sledeh fatamorgane v režiji Magde Lapajne usmerja pogled v življenje Marice Nadlišek Bartol, slovenske publicistke, prevajalke, pisateljice, borke za emancipacijo in urednice prvega ženskega časopisa Slovenka.

MMC RTV SLO: Književnost zveni kot glasovi sedanjosti, preteklosti; včasih kot glas človeka v morju

11. 07. 2022 / Radiotelevizija Slovenija javni zavod

Čeprav je letošnji kresnik podeljen – za roman Sto let slepote ga je prejel Roman Rozina –, julijske četrtkove Literarne nokturne na Radiu Ars namenjamo štirim finalistom za nagrado.

NA IMENIK

Festival Ljubljana

Zavod trajno in nemoteno zagotavlja javne kulturne dobrine na področju vseh vrst kulturnih prireditev, gledaliških, glasbenih in vizualnih ter kongresnih in drugih dejavnosti. V okviru svoje dejavnosti Festival Ljubljana kot osrednjo prireditev organizira mednarodni poletni festival (koncerte simfonične in komorne glasbe, operne, baletne in gledališke predstave z vrhunskimi domačimi in tujimi umetniki).

Program poletnega festivala bogati tudi Mednarodna likovna kolonija, na kateri se vsako leto v plemenitem okolju Plečnikovih Križank zberejo domači in tuji likovni umetniki, ter otroške in mladinske delavnice, ki jih vodijo priznani in uveljavljeni umetniki.

MMC RTV SLO: Opera Deklica z vžigalicami: “Predvsem je sočutje. Ker dandanes imajo ljudje zaprto srce.”

25. 07. 2022 / Festival Ljubljana

Deklica z vžigalicami nikoli ni prenehala biti aktualna. Na vsesplošni ravni kaže prepad med revnimi in bogatimi, na ravni posameznika pa tanko linijo med realnim in nadrealnim svetom, pravi Tina Mauko, ki je po predlogi zgodbe napisala libreto opere.

Delo: Edward Clug in kultno glasbeno delo 20. stoletja

11. 07. 2022 / Festival Ljubljana

Mariborski baletni ansambel je redni gost Ljubljana Festivala.­ Lani se je predstavil s plesno predstavo Peer Gynt, letos bo občinstvo lahko spremljalo nov projekt koreografa Edwarda Cluga, Svatba in Posvetitev pomladi, ki je bil v Mariboru premierno izveden v začetku…

Dnevnik: Praznovanje jubileja z vrhunskimi umetniki

21. 06. 2022 / Festival Ljubljana

S Poletno nočjo se nocoj na Kongresnem trgu v Ljubljani pričenja jubilejni 70. Ljubljana Festival. Do 8. septembra se bodo zvrstili številni koncerti klasične glasbe, operne in baletne predstave, muzikali, mojstrski tečaji in delavnice, mednarodna likovna kolonija. Dogodki se bodo…

SEZNAM DOGODKOV

Predstavitev kataloga Izbor iz zbirke Kabineta slovenske fotografije

Zunanja povezava

Vljudno vabljeni na predstavitev kataloga Izbor iz zbirke Kabinete slovenske fotografije v sredo, 18. maja 2022, ob 19. uri v Ullrichovo hišo, Tomšičeva 42, Kranj.

Kabinet je nastal z željo, da bi bila na enem mestu shranjena najboljša dela slovenske fotografije. Postal naj bi matična ustanova slovenskih fotografov. Med njegove temeljne naloge spadajo: krepitev zanimanja za slovensko fotografijo, raziskovanje njene zgodovine, spremljanje fotografske dejavnosti, javna predstavitev fotografskih dosežkov v obliki razstav, evidentiranje in zbiranje fotografij ter arhivskega in dokumentarnega gradiva s področja fotografije. Zbirka se je oblikovala z darili, odkupi in reprinti po originalnih negativih oziroma reprodukcijah objavljenih fotografij. V inventarno knjigo KSF je vpisanih 1685 fotografij.

VLJUDNO VABLJENI