SEZNAM DOGODKOV

Miklavževanje

Zunanja povezava

Med otroki najbolj priljubljen svetnik sveti Miklavž se vrača v Škofjo Loko! Pričakajte ga skupaj z mladimi pevci in igralci Prosvetnega društva Sotočje ter prisluhnite njegovemu sporočilu, da je dobroto treba deliti. Tam bodo tudi parkeljni, ki bodo prišli pogledat, če koga ni na seznamu pridnih otrok, in angeli, ki vas bodo povabili na Loški oder na ogled igre o Miklavževem angelčku Dobrinčku.
Morebitne spremembe programa bodo objavljene na FB Loka v snegu.

SEZNAM DOGODKOV

Otroške novoletne delavnice

Zunanja povezava

Vsi ustvarjalni prstki ste na čarobno obarvan četrtek vabljeni na praznične delavnice! Po ogledu filmske projekcije Škratki vas čakajo novoletne ustvarjalne in kuharske delavnice v Sokolskem domu, ki jih bodo vodile marljive pomočnice prijaznega dedka Mraza iz Vrtca Škofja Loka, osnovnih šol, DPM Škofja Loka in drugih organizacij. V soorganizaciji DPM Škofja loka in Kina Sora.

Vstop je prost.

SEZNAM DOGODKOV

Delavnica izdelovanja ovčk

Zunanja povezava

Na razstavi Od runa do volne v Okroglem stolpu predstavljamo zgodovino ovčjereje na Škofjeloškem, ki je že od nekdaj tesno povezana s tkanjem in predenjem, ovce pa se kot ene od najpomembnejših domačih živali pogosto pojavljajo tudi v pregovorih, pripovedkah, ljudskem pesništvu in likovni umetnosti. Kratkemu vodstvu po razstavi bo sledila otroška ustvarjalna delavnica, na kateri bomo iz volne in kartona izdelovali okrasne ovčke. Prijave zbiramo na obisk@loski-muzej.si do ponedeljka, 12. 12.

SEZNAM DOGODKOV

Soba pobega – kreativne urice za otroke

Zunanja povezava

»Kocka« je ena najbolj priljubljenih in najtežjih ugank, kar jih je bilo kdaj koli izumljenih. Obstaja 43 kvintilijonov napačnih potez in le en pravilen odgovor. Reševanje uganke z najmanjšim številom potez pomeni uporabo »Božjega algoritma«. Spoznajte zgodovino te barvite in zapletene sestavljanke ter njenega izumitelja Ernőja Rubika.
Delavnice so brezplačne.

SEZNAM DOGODKOV

Nuša Smolič – Razstava Resurrection/Vstajenje in 4-dnevni umetniški festival

Zunanja povezava

Resurrection/Vstajenje je drugo poglavje serije samostojnih razstav, ki jih akademska slikarka Nuša Smolič postavlja na ogled v letu 2022/23. Razstava sestoji iz slikarskih in risarskih del. Tako umetnica iz vidika svojih dolgoletnih organizatorskih izkušenj na vpogled postavi ne le razstavo, temveč štiridnevni umetniški festival, prvi dan z odprtjem razstave, druge dni pa z umetniškimi delavnicami, predavanji … in tako ustvari umetniško ustvarjalno zgodbo in izkušnjo za javnost.

SEZNAM DOGODKOV

SOBOTA ZA DRUŽBO: ADVENT

Zunanja povezava

Novembra, ko se že približuje praznično vzdušje in čarobnost decembra, se le ta počasi, a z odločnim korakom, naseli na dvorišče Vetrinjskega dvora. V pripravah na prvi advent bomo ustvarjali venčke za na mizo ali vrata, raziskovali adventni koledar, iskali čarobne krogle, se igrali Križec krožec ter prisluhnili pravljici z Alenko Spacal. Zadnji dogodek tega leta zaključujemo z gledališko predstavo Deklica in slon.

Naj se najbolj magična meseca leta začneta. Lepo vabljeni!

SEZNAM DOGODKOV

Noč čarovnic za najmlajše

Zunanja povezava

Na noč čarovnic se prebudijo zmaji, ki živijo v gorah nad Blejskim jezerom. Ponoči bodo poleteli nad Bledom in pohrustali vse slabe misli.

Ob tej priložnosti na Blejski grad prihajata čarovnica Zgodbarka in gospod Muzika. Otrokom bosta povedala zgodbo o stari čarovnici, ki živi globoko v gozdu in kuha čarobne napoje. Ko izve, da se po gozdu klatijo divji lovci, ki želijo ukrasti zmajeva jajca, se zelo razhudi. Lovcem začne nastavljati čarovniške pasti, otroci pa ji pri tem pomagajo.

Predstava je interaktivna, zabavna in malce tudi napeta, polna čarovniških pesmi in vragolij. Primerno za otroke vseh starosti. Predstava bo na zgornji terasi, v primeru slabega vremena pa v Viteški dvorani.

SEZNAM DOGODKOV

Fletna noč čarovnic

Zunanja povezava

A imate že nabrušene metle?

Čira čara, hokus pokus, nasmeh se nariše in nikoli ne izbriše.

Tudi to leto bo moč slišati smeha, vohljati čarobnih napojev in čutiti vetrič drvečih čarovnic, ki na noč čarovnic, zdaj že tradicionalno, zborujejo na Vetrinjskem dvoru.

Ustvarjali bomo, se igrali, raziskovali ter poslikali obraze, prisluhnili pravljici in rajali na koncertu.

A imate že nabrušene metle? Lepo vabljeni!

SEZNAM DOGODKOV

Nedelce: Bleščivka 7+

Zunanja povezava

Bleščivka je blokovsko naselje na vrhu hriba, v katerem se v vsega skupaj enem tednu zgodi kup nenavadnih stvari. Pojavijo se fluorescentni kakci, ptiči, ki jih je v naselju vse polno, izginejo, zoprno megleno vreme pa hrib zavije v nepredušen kokon. Avtorica romana, pripovedovalka Špela Frlic, bo otrokom pripovedovala o tem, kje vse je našla podobe, informacije in drobne zgodbe za svojo knjigo.

Sledi znanstvena delavnica vremenskih pojavov. Otroci bodo ustvarjali meglo in oblake. Za nameček bodo izdelali še fluorescentne kakce, prav takšne kot so se pojavljali v Bleščivki.

Znanstvena delavnica poteka v sodelovanju z Znanstveno redakcijo Radia Študent.