SEZNAM DOGODKOV

FLÂNEUR

Zunanja povezava

PREDSTAVITEV PUBLIKACIJE IGORJA ANDJELIĆA

V petek, 2. decembra, ob 19.00 vljudno vabljeni v Cukrarno na pogovor z vizualnim umetnikom in fotografom Igorjem Andjelićem, ki ga bo vodila Bojana Leskovar. Predstavil bo svojo publikacijo z naslovom Flâneur/Ljubljana, ki zajema dela umetnika ter besedila več kot tridesetih znanih osebnosti iz različnih družbenih in kulturnih sfer.

SEZNAM DOGODKOV

Miti in Meduze / Myths and Medusas

Zunanja povezava

Kaj iz preteklosti želimo ohraniti za prihodnost? Katere zgodbe še niso dosegle naših ušes, a bi jih morale? Katere »resnice« ostajajo samoumevne? Kaj bi se zgodilo, če bi muze pobegnile iz muzejev in se uprle kot Meduza? In kaj, če bi sence teh muz – žene, podpornice umetnikov – stopile na svetlo?

Mesto žensk vabi na cikel dogodkov Miti in Meduze: k novim pogledom na našo preteklost in sedanjost ter zamišljanju boljših možnosti za prihodnost, ki jih ponujajo feministične interpretacije mitov.

SEZNAM DOGODKOV

Alzheimer cafe: predavanje in druženje

Zunanja povezava

Alzheimer Cafe, predavanje in druženje, organiziramo v sodelovanju z Združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija.

Predavanje z naslovom “Kako uspešno preživeti tretje življenjsko obdobje – preventiva demence” bo potekalo v živo v Avditoriju Narodne galerije in hkrati na spletni platformi Zoom. Predavala bo dr. Vida Drame Orožim dr. med., spec. nevrologije in psihiatrije, članica Strokovnega sveta Spominčice ter vodja Ambulante s posvetovalnico za osebe brez zdravstvenega zavarovanja Pro Bono.

SEZNAM DOGODKOV

Nuša Smolič – Razstava Resurrection/Vstajenje in 4-dnevni umetniški festival

Zunanja povezava

Resurrection/Vstajenje je drugo poglavje serije samostojnih razstav, ki jih akademska slikarka Nuša Smolič postavlja na ogled v letu 2022/23. Razstava sestoji iz slikarskih in risarskih del. Tako umetnica iz vidika svojih dolgoletnih organizatorskih izkušenj na vpogled postavi ne le razstavo, temveč štiridnevni umetniški festival, prvi dan z odprtjem razstave, druge dni pa z umetniškimi delavnicami, predavanji … in tako ustvari umetniško ustvarjalno zgodbo in izkušnjo za javnost.

SEZNAM DOGODKOV

Krizno upravljanje Dežele pridnih

Zunanja povezava

Naš čas je čas krize. Krize si sledijo druga za drugo, ene so za prihodnost človeštva v resnici ključne, druge so tu zato, da prve potisnejo v drugi plan. November je tudi v gledališču v znamenju Kriz (predstave Žige Divjaka), tako da seveda niti v Deželi pridnih ne moremo mimo njih, sploh ker se člana letošnjega stalnega omizja z njimi nenehno ukvarjata. Matjaž Ličer predvsem z okoljsko, Miloš Kosec s tisto, ki zadeva arhitekturo in prostor, obe pa sta v resnici bivanjski. Prost vstop!

SEZNAM DOGODKOV

Dežela pridnih: Nevarne resnice

Zunanja povezava

Čas je, da se začnemo o tem pogovarjati čim bolj naglas: Evropa je v resnih težavah. Madžarski in Poljski vladajo avtokrati, Italiji fašisti in pohod skrajne desnice na oblast se nadaljuje povsod, tudi v državah, ki so, tako kot Švedska, tradicionalno bolj strpne. Ne potrebujemo lažnih upov. To, kar res nujno potrebujemo, je preudaren premislek o izhodu iz te godlje. Preden bo prepozno.

Vodi: Erik Valenčič
Gosta: Polona Fijavž, Grega Repovž

Prost vstop.

Seznam video vsebin

Pogovor “Kdo, če ne RTV?”

O javnem interesu na področju medijev je novinarka in voditeljica Ksenija Horvat govorila z gostjo in gostoma z različnih področjih delovanja javne radiotelevizije:
– Maja Moll, voditeljica in napovedovalka na Radiu Slovenija,
– Aljaž Bastič, scenarist in režiser na TV Slovenija, asistent za področje televizijske režije na AGRFT,
– Marko Golja, novinar Radia Slovenija, pisatelj in prevajalec.

SEZNAM DOGODKOV

FEJMIČI V ŽIVO: TOMI MEGLIČ

Zunanja povezava

Fejmiči je podkast, ki živi tudi na avdiovizualni platformi najbolj znanega ponudnika. Gašper Bergant in Žan Papič sta bivša cimra in aktualna kolega s stand up odrov, ki nekako plujeta – včasih sama, včasih z gosti – v enournem pogovoru. Se absolutno nič ne pripravita, zato gostje in poslušalci video podkasta nikoli ne vedo, kaj jih čaka. Tokrat bo njun gost Tomi Meglič. Kalibri tipa Tomi so že gostovali, a tokratna epizoda bo posebna. Potekala bo namreč v živo v dvorani SiTi Teatra v BTCju.

Tomi Meglič je živa legenda, fejmič, pesnik in načelnik skupine, ki si je ime nadela po naslovnem romanu nemškega pisatelja Hermanna Hesseja! Tomi je rekel “Pridem”, čeprav zares ne ve kam, Lokacijsko že, a vsebinsko sploh ne. Pridite, bodite z nami. Želimo spoznati vse
vas, ki nas poslušate in gledate, ker ne vemo zakaj.


Fejmiči, da ne padejo v pozabo!