SEZNAM NOVIC

MMC RTV Slo: 40 let večnosti: knjiga in razstava ob skorajšnji 40-letnici Laibachove prve turneje po Evropi

Na vir

“Fotografski material turneje Occupied Europe tour 1983, dokumentarno pričevanje, neizogibno za razumevanje Laibacha, je bil izgubljen skoraj dve desetletji,” je zapisal Teodor Lorenčič, čigar fotografije s te turneje so na ogled v Galeriji Photon.

Razstava prinaša 200 fotografij, ki jih je književnik in ljubiteljski fotograf Teodor Lorenčič posnel, ko je leta 1983 spremljal skupino Laibach na omenjeni Turneji po okupirani Evropi. Po dolgem času je v škatli nepričakovano našel negative fotografij s te turneje, ki si jih je zdaj mogoče ogledati v Galeriji Photon.

SEZNAM NOVIC

Mladina: Zrcaljenje notranjih svetov in stanj

Na vir

Fotografska razstava Tereze Kozinc in Andreja Zavašnika

V ustvarjalnem prostoru Hupe Brajdič v podhodu Ajdovščina, bodo danes, 15. septembra ob 19. uri odprli fotografsko razstavo Tereze Kozinc in Andreja Zavašnika z naslovom Porezava. Gre za umetniško delo, ki preplete njuna dela v razstavnem prostoru.

Želja po skupnem ustvarjanju izhaja iz podobnosti med njunima umetniškima izrazoma in procesom dela. Za dokumentiranje motivov uporabljata analogne point & shoot fotoaparate, v svojih delih pa z izrazito neposrednostjo zrcalita svoje notranje svetove in stanja.

SEZNAM NOVIC

Mladina: Odprta galerija sodobne fotografije

Na vir

Drugi mednarodni festival Kranj Foto Fest

S slovesnim odprtjem se danes ob 19. uri v Layerjevi hiši v Kranju začenja 2. mednarodni festival sodobne fotografije Kranj Foto Fest. Kot napovedujejo organizatorji, bo Kranj do 25. septembra odprta galerija sodobne fotografije in osrednji prostor za povezovanje lokalne skupnosti ter domačih in mednarodnih fotografov z vseh koncev sveta.

Različne fotografske razstave bodo na ogled na številnih prizoriščih v starem mestnem jedru Kranja, kjer se bodo zvrstili tudi spremljevalni dogodki in delavnica o sodobnih praksah v dokumentarni fotografiji. Razstave bodo spremljali številni pogovori s fotografi.