SEZNAM NOVIC

Delo: Umrl je Tit Doberšek

Na vir

Programska zasnova Dela, ki jo je napisal, je temeljila na neodvisnosti in nestrankarski naravi časnika, ki služi interesu javnosti.

V 79. letu starosti je umrl Tit Doberšek, dolgoletni novinar, urednik in direktor Dela. Zaradi svojega dolgoletnega in odmevnega novinarskega dela je bil zagotovo eden od najvidnejših slovenskih časnikarjev. Na Delu je bil vse od leta 1968, ko je začel delati kot reporter v ljubljanski redakciji. Svojo novinarsko pot je potem nadaljeval v zunanjepolitični redakciji, od koder je leta 1973 šel za dopisnika Dela v Moskvo. Po vrnitvi iz Moskve je šel še za dopisnika Dela iz kenijske prestolnice Nairobi.

SEZNAM NOVIC

Mladina: Novinarke in novinarji, javnost je na vaši strani!

Na vir

Vodstvo RTV Slovenija pa javnosti ne mara, za usodo institucije, ki ji ukazuje, ji ni mar

Novinarke in novinarji! Radijci in radijke, televizijci in televizijke!

Javnost je na vaši strani. Tudi ko ne demonstrira, je z vami. Javnost je na vaši strani, ker je na svoji lastni strani. Javno RTV, ki deluje svobodno, pa lastni pameti in po lastni vesti, potrebujemo zato, da se lahko kot družba strpno in razumno pogovarjamo in prosto presojamo, kaj hočemo in kam gremo danes in jutri.

Vodstvo RTV Slovenija javnosti ne mara, za usodo institucije, ki ji ukazuje, pa ji ni mar. Izčrpava vas z birokratskimi in advokatskimi triki, ker edino to zna in ker si to lahko privošči. Bolj ko vas ovira in spotika pri vašem delu, bolj lahko s prstom kaže na programske delavce, da delajo slabo. Izkorišča vašo predanost ideji pravne države in izkorišča to, da se morate bojevati proti lastnemu vodstvu med svojim delom in to lahko počnete samo tako, da delate, kakor mislite, da je prav.

SEZNAM NOVIC

MMC RTV Slo: Ko se kratke zgodbe prelijejo v radijske igre

Na vir

Po prozi še igralske interpretacije

“Zgoščeni trenutki v bližnjih odnosih so odlično izhodišče za kratko radijsko igro, saj je radio intimen medij,” je na predstavitvi treh novih Arsovih radijskih iger svoj razmislek podala dramaturginja Vilma Štritof.

Javna predstavitev s poslušanjem treh iger – Deset, Avtobus in Dva tisoč petsto besed – in pogovorom z ustvarjalkami ter ustvarjalci se je pred kratkim odvila v studiu 26 Radia Slovenija.

Foto: Arhiv radia ARS