NA IMENIK

Avtonomni kulturni center Metelkova mesto (AKC Metelkova mesto)

Metelkova mesto je širom Slovenije in sveta znano središče umetniškega in rokodelskega ustvarjanja, političnega delovanja in neodvisne kulturne produkcije s področja glasbe, gledališča, slikarstva, videa, stripa, kiparstva in drugih umetnosti. Znana je tudi kot sproščen in navdihujoč družabni prostor. Pred šestnajstimi leti je nastala prav zato, ker takšnega prostora v Ljubljani ni bilo.

Trnav vendar energičen razvoj Metelkove Mesta so omogočale številne skupine, ki so se vedno znova borile ter vzpostavljale avtonomijo, nove prostore, nove vsebine in kulturo. Na Metelkovi se združujejo in soobstajajo različne žive glasbene godbe, ki se prepletajo z literaturo, gledališčem, predavanji, razstavami.. Poleg prostorov, ki so, kot v vsakem drugem mestu, predvsem v večernih urah namenjeni druženju, zabavi ter izmenjavi mnenj in idej, v ateljejih in delavnicah na Metelkovi ustvarjajo številni umetniki in rokodelci. Njihove poslikave sten, postavitve kipov, klopi in igral, njihova skrb za parke in ustvarjanje novih skritih kotičkov pripomorejo k živosti in živahnosti mesta Metelkova. Skozi leta svojega nastajanja je dobila svojo vizualno, od prestolnice popolnoma ločeno podobo, ki obiskovalca na vsakem koraku opozarja na prelomne dogodke, vnose kreativne energije in družbene odzive na nastala dela.

MMC RTV SLO: Nevladne organizacije ne bodo izseljene, prizadevanje za končanje sodnih postopkov proti njim

30. 06. 2022 / Avtonomni kulturni center Metelkova mesto (AKC Metelkova mesto)

Na ministrstvu za kulturo nameravajo končati sodne postopke, ki potekajo proti nevladnim organizacijam s prostori na Metelkovi 6 v Ljubljani, prav tako nobena ne bo izseljena od tam.