NA IMENIK

Festival Ljubljana

Zavod trajno in nemoteno zagotavlja javne kulturne dobrine na področju vseh vrst kulturnih prireditev, gledaliških, glasbenih in vizualnih ter kongresnih in drugih dejavnosti. V okviru svoje dejavnosti Festival Ljubljana kot osrednjo prireditev organizira mednarodni poletni festival (koncerte simfonične in komorne glasbe, operne, baletne in gledališke predstave z vrhunskimi domačimi in tujimi umetniki).

Program poletnega festivala bogati tudi Mednarodna likovna kolonija, na kateri se vsako leto v plemenitem okolju Plečnikovih Križank zberejo domači in tuji likovni umetniki, ter otroške in mladinske delavnice, ki jih vodijo priznani in uveljavljeni umetniki.

MMC RTV SLO: Opera Deklica z vžigalicami: “Predvsem je sočutje. Ker dandanes imajo ljudje zaprto srce.”

25. 07. 2022 / Festival Ljubljana

Deklica z vžigalicami nikoli ni prenehala biti aktualna. Na vsesplošni ravni kaže prepad med revnimi in bogatimi, na ravni posameznika pa tanko linijo med realnim in nadrealnim svetom, pravi Tina Mauko, ki je po predlogi zgodbe napisala libreto opere.

Delo: Edward Clug in kultno glasbeno delo 20. stoletja

11. 07. 2022 / Festival Ljubljana

Mariborski baletni ansambel je redni gost Ljubljana Festivala.­ Lani se je predstavil s plesno predstavo Peer Gynt, letos bo občinstvo lahko spremljalo nov projekt koreografa Edwarda Cluga, Svatba in Posvetitev pomladi, ki je bil v Mariboru premierno izveden v začetku…

Dnevnik: Praznovanje jubileja z vrhunskimi umetniki

21. 06. 2022 / Festival Ljubljana

S Poletno nočjo se nocoj na Kongresnem trgu v Ljubljani pričenja jubilejni 70. Ljubljana Festival. Do 8. septembra se bodo zvrstili številni koncerti klasične glasbe, operne in baletne predstave, muzikali, mojstrski tečaji in delavnice, mednarodna likovna kolonija. Dogodki se bodo…