NA IMENIK

Center urbane kulture Kino Šiška

Kdo ali kaj sploh smo? Uradna razlaga je, da je Kino Šiška od l. 2009 osrednja slovenska institucija na področju sodobne koncertne ponudbe, ki jo dopolnjujeta programa vizualne in uprizoritvene kulture. Neuradna razlaga, za katero stojimo in jo zagovarjamo: Kino Šiška ste obiskovalke in obiskovalci naših dogodkov (letno več kot 300 dogodkov z več kot 100.000 obiskovalci), sodelujoči/sodelujoče umetniki in umetnice ter organizatorji in organizatorice dogodkov (velik delež kulturnih vsebin nastaja v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, lokalno skupnostjo, javnimi zavodi idr.).

Vi ste tisti, ki podpirate in oblikujete kakovostne vsebine, ki odmevajo v Ljubljani, Sloveniji in širši regiji. Zaradi vas smo lahko v prestolnici oblikovali uveljavljene znamke Kina Šiška, ki so postale del prepoznavne kulturne podobe Slovenije: festival in konferenco MENT Ljubljana, galerijo DobraVaga, mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival, mednarodni festival stripa Tinta in prvo slovensko ligo osnovnošolskih ter srednješolskih glasbenih skupin Špil liga.

Zaradi vaše podpore naši viziji smo postali prepoznavni tudi v mednarodnem prostoru. Povabila različnih evropskih združenj, mednarodna mreženja in članstva (European Dancehouse Network, Liveurope, Trans Europe Halles) nam omogočajo promocijo in povezovanje slovenskih ustvarjalcev z mednarodnim okoljem, s tem pa razvoj ne le lastnega programa, temveč tudi širšega domačega kulturnega dogajanja.

Da ne dolgovezimo: vedno ste dobrodošli. Kako pa je kino Šiška postal Kino Šiška, si lahko preberete v Zgodbi Kina Šiška.

Delo: Retrovizionarska glasbena prihodnost

27. 05. 2022 / Center urbane kulture Kino Šiška

V soboto bo v Kinu Šiška predstavil svoj drugi samostojni album.

Delo: Ko sta eden plus eden veliko več kot le dva

14. 03. 2022 / Center urbane kulture Kino Šiška

V ljubljanskem SiTi teatru se bosta v ciklu 1na1 srečala štajerski in obalni poet Zoran Predin in Drago Mislej Mef.