NA IMENIK

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO)

Eden najstarejših muzejev arhitekture in oblikovanja v Evropi, ustanovljen leta 1972 kot Arhitekturni muzej Ljubljana, je danes primer preoblikovanja muzejev v dinamične institucije z novimi funkcijami. MAO je skrbnik in promotor najobsežnejše svetovne zbirke slovenske arhitekturne in oblikovalske dediščine.

MAO so kustosi, uredniki in producenti, ki skrbno zbirajo nacionalno dediščino in oblikujejo sodobne programe. MAO je destinacija za strokovnjake, študente in obiskovalce, ki jih zanimajo načela in prednosti dobre arhitekture in oblikovanja. Posebej pa nagovarja in navdihujejo posamezne ljubitelje in spogledljivce z arhitekturo, oblikovanjem in fotografijo ter jim pomaga prepoznati pomen hranjene dediščine za življenje ljudi, sodobno ustvarjalnost in razvoj v prihodnosti. Smo nacionalno in mednarodno središče in vozlišče za prenos znanja na področju dediščine in ustvarjalnosti z inovativnimi formati programov, namenjenim ohranjanju dediščine in podpori obetavnim ustvarjalcem.

Dnevnik: Oblikovanje za trajnostni svet

30. 05. 2022 / Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO)

Svoja vrata je v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje odprl 27. bienale BIO Ljubljana (BIO27), ki pod naslovom Supervernakularno – Oblikovanje za regenerativno prihodnost združuje oblikovalce, arhitekte in raziskovalce z vsega sveta, ki iščejo trajnostne scenarije za naš čas in…