Viri

close

Filtriraj

close
Kategorije
Viri

Delo: Ribiči, ki na trnek lovijo čas in izgube

24. 05. 2022 /

Pod okriljem založbe LUD Literatura sta izšla pesniški prvenec Aljaža Primožiča in zbirka pesmi iz proze Jureta Jakoba.

Dnevnik: Glasbeni izzivi in poetika tradicije

24. 05. 2022 / Cankarjev dom (CD)

Osemintrideseti mednarodni festival Druga godba danes začenja Rodrigo Cuevas, ki s pesmijo, plesom, kostumi in pripovedovanjem zgodb interpretira ibersko ljudsko tradicijo. Prihaja iz kneževine Asturije na severu Španije. Na pogovor se javi na oblačen dan iz rustikalne hiše z belimi…

MMC RTV SLO: Pomembna najdba na Koroškem: Ob nekdanji rimski cesti našli miljni kamen

24. 05. 2022 /

V času Rimljanov je po Koroškem vodila pomembna cesta, ki je povezovala Celje z Gosposvetskim poljem v današnji Avstriji. Med izkopavanji za graditev tretje razvojtretje razvojne osi pri Slovenj Gradcu našli pomembno najdbo iz tistih časov.

Mladina: Plečnikova odličja 2022

24. 05. 2022 / Narodna galerija Slovenija

Prejemniki Plečnikove nagrade so Matija Bevk, Vasa J. Perović in Johannes Paar, ki so žirijo prepričali s projektom stavbe, imenovane Nova galerija in kazemate v avstrijskem Dunajskem Novem Mestu.

Večer: (RECENZIJA ROMANA) Pisma moderne lepe Vide

23. 05. 2022 /

V tretjem romanu Miriam Drev, Od dneva so in od noči, dobimo literarno podobo sodobnega ekonomskega zdomstva skozi epistolarni žanr.

Dnevnik: Oster dokumentarec o današnjem svetu

23. 05. 2022 /

V Kinodvoru bo nocoj kinematografska premiera dokumentarno-igranega filma Antigona – Kako si upamo? režiserja Janija Severja. Večkrat nagrajeni celovečerec je nastal po motivih drame Trojno življenje Antigone Slavoja Žižka.

Delo: Ujet in ovekovečen blišč cirkusa

23. 05. 2022 /

Jože Suhadolnik je knjigo Cirkus posvetil svetu zabave, ki ga več ni.

Dolenjski list: Valvasorjeva nagrada tudi v Metliko, priznanje v Novo mesto

20. 05. 2022 /

Ljubljana - Dobitnica Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo za leto 2021 je muzejska svetnica Alenka Domjan. Nagrajenko so razkrili na včerajšnji novinarski konferenci v Narodnem muzeju skupaj z drugimi prejemniki Valvasorjevih nagrad in priznanj. Slovesna podelitev odličij bo v okviru…

MMC RTV SLO: Ur. Danila Zuljan Kumar in Petra Kolenc: Simon Rutar in Beneška Slovenija

20. 05. 2022 /

Ljubljana: Slovenska matica 2021 Ob zborniku Simon Rutar in Beneška Slovenija naj najprej namenimo nekaj besed založbi, Slovenski matici, ki je že pred 120 leti izdala knjigo z enakim naslovom.