Viri

close

Filtriraj

close
Kategorije
Viri

Dnevnik: Spomeniki iz Brda postavljeni v parku v Pivki

24. 06. 2022 /

Precej potiho so na Muzejsko noč 18. junija v Parku vojaške zgodovine v Pivki - kot depo na prostem - razstavili kipe NOB ter med njimi popeljali prve obiskovalce. Če bi odprtje razstave oglaševali bolj transparentno, bi bilo obiskovalcev verjetno…

Dnevnik: Vrhunci Makučevega izjemnega opusa

22. 06. 2022 / Samostan Kostanjevica na Krki

V Galeriji Božidarja Jakca so odprli restrospektivno razstavo del enega najbolj ikoničnih likovnih umetnikov na Slovenskem, Vladimirja Makuca. Razstava kronološko prikazuje razvoj njegove ustvarjalne prakse in skuša prikazati celotno širino njegovih del.

MMC RTV SLO: Ministrstvo za kulturo: razrešena Jelka Pirkovič, imenovana Špela Spanžel

16. 06. 2022 /

Vlada je na današnji seji razrešila Jelko Pirkovič z mesta vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za kulturno dediščino na ministrstvu za kulturo in na to mesto imenovala Špelo Spanžel.

MMC RTV SLO: V Kostanjevici bodo 770. obletnico prve pisne omembe praznovali pet let

10. 06. 2022 /

V Kostanjevici na Krki se bodo julija začele prireditve ob 770. obletnici prve omembe tega dolenjskega mesta v pisnih virih. Praznovanje bi radi raztegnili na petletno obdobje do praznovanja 775-letnice, medtem pa izdati monografijo in prenoviti dvorec.

RTV SLO MMC: Društvo restavratorjev za življenjsko delo nagrajuje Ivana Bogovčiča

07. 06. 2022 /

Bogovčič je nagrado prejel za izjemne dosežke na področju raziskovanja, dokumentiranja in popularizacije konservatorsko-restavratorske stroke ter konserviranja-restavriranja v času njegovega delovanja pred upokojitvijo.

Dnevnik: Živa književnost v Stari Ljubljani

07. 06. 2022 /

V Atriju ZRC SAZU bo do srede potekal 13. Grošljev simpozij, nekoliko tudi v duhu 13. obletnice, pod naslovom Zdaj zavezale smo grde jezike: Vraževerje in čarovništvo v antiki. Morda prevladuje vtis, da so se s čarovništvom v Evropi soočali…

MMC RTV SLO: Pomembna najdba na Koroškem: Ob nekdanji rimski cesti našli miljni kamen

24. 05. 2022 /

V času Rimljanov je po Koroškem vodila pomembna cesta, ki je povezovala Celje z Gosposvetskim poljem v današnji Avstriji. Med izkopavanji za graditev tretje razvojtretje razvojne osi pri Slovenj Gradcu našli pomembno najdbo iz tistih časov.