SEZNAM NOVIC

Dnevnik: Tilen Lapajne najboljši igralec na dunajskem festivalu kratkega filma

Na vir

Igralec Tilen Lapajne je za naslovno vlogo v filmu Dromedar, ki ga je režiral Janez Lapajne, prejel nagrado za najboljšega igralca na letošnjem mednarodnem festivalu kratkega filma Vifa na Dunaju. Nagrajence festivala so razglasili v nedeljo, so sporočili iz produkcijske hiše Triglav film.

Dunajska nagrada je 13. mednarodno priznanje za film Dromedar, 18-letni Tilen Tilen Lapajne pa je s tem dobil že šesto mednarodno nagrado za filmsko igro, tretjo za vlogo v tem filmu.

Janez Lapajne je kratki film posnel leta 2019 na podlagi zgodbe Vejkejšn Nejca Gazvode. Osrednji lik je fant z grbo, ki se odpravi na morje, kjer obračuna z bremeni in izzivi svojega življenja. V njem so med drugim zaigrali še Maša Derganc, Borut Veselko, Amalia Felicijan in Klaus B. Wolf.

Lapajne, sicer gimnazijec, je v filmu prvič nastopil pri enem letu, ko se je pojavil v zadnjem prizoru Lapajnetovega drugega celovečerca Kratki stiki. Pri šestih letih in pol je zablestel kot glavni junak v še eni očetovi festivalski uspešnici Kdo se boji črnega moža? Režiser Nejc Gazvoda pa ga je izbral za vlogo Domna v celovečercu Dvojina leta 2013.