SEZNAM NOVIC

Dnevnik: Založba Beletrina v tem letu s 60 naslovi in novo spletno platformo

Na vir

Založba Beletrina bo letos v okviru rednega založniškega programa in povezanih dejavnosti izdala 60 knjižnih novosti domačih in tujih avtorjev, poleg ustaljenih dogodkov, kot sta festivala Fabula ter Dnevi poezije in vina, pa kot novost napoveduje novo spletno platformo BeletrinaDigital. Svojo mrežo še naprej širi tudi v tujini.

Načrte za letošnje leto s pregledom preteklega leta so predstavniki Beletrine predstavili na današnji novinarski konferenci. Kot je povedal direktor Mitja Čander, kljub negotovostim, ki jih pred založništvo postavljajo globalne in slovenske razmere, med katerimi je inflacija, ostajajo pri svojih osnovnih vodilih, kot so sodelovanje, profesionalnost, odprtost, ustvarjalnost in inovativnost.

Lani so izdali 64 naslovov, v letošnjem letu jih nameravajo izdati 60, od tega jih bo približno polovica plod domačih avtorjev. Glavni urednik Urban Vovk je pojasnil, da skušajo slediti pestrosti in komunikativnosti del, v program pa vključujejo avtorje vseh generacij in se trudijo za enakovredno zastopanost spolov.