SEZNAM NOVIC

MMC RTV Slo: 30 let. 30 zgodb.: Pokaži mi jezik in povem ti, kdo si

Na vir

Kratka zgodba ob 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Združenim kraljestvom ter 30. obletnici British Councila v Sloveniji

Če se odpravljaš med Britance, moraš znati angleško. V Jugoslaviji je veljalo, da lahko priseljenci vztrajajo s svojim jezikom, saj smo se domačini učili tudi njihovega. Britanci vztrajajo pri svojem. Raje povejo počasneje ali dvakrat. Ne moreš si privoščiti, da jih tretjič ne bi razumel.

Na letošnjo 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Združenim kraljestvom ter 30-letnico delovanja British Councila v Sloveniji spominja projekt 30 let. 30 zgodb. V njem bo 30 slovenskih pisateljev in publicistov v kratkih zgodbah opisalo svojo izkušnjo, zgodovinski dogodek ali osebo, povezano z Združenim kraljestvom.

Idejni vodja projekta je Dragan Barbutovski, nekdajnji direktor British Councila v Sloveniji. Uredništvo nad tem literarnim projektom je prevzela Renata Zamida.

Zgodbe bodo vsak teden objavljene na straneh MMC-ja. Za branje zgodb slovenskih avtorjev o njihovi izkušnji z Združenim kraljestvom bo priložnost tudi v angleškem jeziku.