SEZNAM NOVIC

MMC RTV Slo: Branje poezije v protest zaradi razmer na nacionalki

Na vir

“Za kolegicami in kolegi bomo z vsem srcem stali še naprej”

Pesnik in montažer Dejan Koban pred vrati pisarn vodstva Televizije Slovenija bere poezijo v znak “protesta proti demontaži celotnega javnega zavoda in proti samovolji vodstva RTV Slovenija”.

V protest zaradi razmer na RTV Slovenija bo poezijo prebiral še jutri in v ponedeljek. Popoldne je s pesmijo brez naslova Tomaža Šalamuna iz kultne zbirke Poker prvič sporočil: “Za kolegicami in kolegi bomo z vsem srcem stali še naprej.”

Kot sporoča, je branje poezije namenjeno tudi proti “vsem nastavljenim kadrom, ki so dobili ukaze in jih zdaj zvesto izvršujejo in delajo kljukice”. “Proti terorju, ki se razširja po hiši. Proti grožnjam, direktnim in posrednim. Proti pokroviteljstvu. Proti ugrabljanju te informacijske službe, ki je od vseh in za vse nas. Proti vpeljevanju novinarskih aparatčikov in proti namernemu prepuščanju novinarskih profesionalk in profesionalcev drugim hišam. Proti odgovorni urednici informativnega programa, ki je kot Antigona, vsepovsod prisotna, vendar redko ali nikoli videna. Proti direktorju TV Slovenija, ki je s svojo kosilnico in vrtnimi škarjami prišel ukrojit predvsem neposlušne. Proti generalnemu direktorju RTV Slovenija, popolnemu slugi neke politike, ki že eno leto dela kljukice, kaj vse mu je uspelo postoriti po nareku gospodarjev. Zato berem poezijo. Ker je močni in na položajih ne bodo nikoli razumeli in ker bo v razrvane in apatične, upam, vlila vsaj nekaj moči in upanja,” je še sporočil.