SEZNAM NOVIC

MMC RTV Slo: Grand prix beograjskega Bitefa za slovensko predstavo Solo

Na vir

Tudi sklepna predstava festivala je bila slovenska, Krize Žige Divjaka

Na 65. mednarodnem gledališkem festivalu Bitef v Beogradu je v soboto zmagovalna predstava postala performans Solo v režiji in izvedbi Nine Rajić Kranjac, Nataše Keser, Benjamina Krnetića in Marka Mandića.

Performans, ki je nastal v produkciji Nove pošte, Slovenskega mladinskega gledališča in Maske Ljubljana, je prejel grand prix Mire Trailović za najboljšo predstavo.

“Prvo nagrado prejme pogumno, strastno in edinstveno raziskovanje temeljnih vprašanj gledališča v sedanjem trenutku, raziskovanje, ki sega tako v preteklost kot v prihodnost in nam ga z divjo energijo predstavljajo štirje izjemni misleci, avtorji, performerji. Vabijo nas na vznemirljivo in tvegano popotovanje skozi samoodkrivanje, konflikte, spomine, prizore, pesmi in mite, ki nas vodijo v različne gledališke prostore in forme ter se sklenejo s slovesnostjo, ki slavi povezanost in našo človeško nepopolnost,” je v obrazložitvi zapisala mednarodna žirija.

V predstavi nastopajo Nina Rajić Kranjac, Nataša Keser, Benjamin Krnetić in Marko Mandić. Scenografija je delo Urše Vidic, skladatelj je Branko Rožman, glasbenika pa sta Petra Božič in Branko Rožman.