SEZNAM NOVIC

MMC RTV SLO: Nagrada Ita Rina za Silvo Čušin, ki se ponaša z “neverjetnim občutkom za filmski jezik”

Na vir

Znani so prejemniki nagrad in priznanj Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev.

Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev bo nagrado za življenjsko delo, poimenovano po igralki Iti Rini, letos podelilo Silvi Čušin. Sekcija plesnih ustvarjalcev, ki deluje znotraj društva, pa bo z zlatim lokom nagradila Barbro Drnač.

“O presežkih v slovenskem filmu se enostavno ne moremo pogovarjati, ne da bi pri tem izpostavili stvaritev igralke in filmske ustvarjalke Silve Čušin,” so pri Društvu slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI) zapisali v obrazložitvi nagrade za leta 1957 rojeno igralko.

Barbra Drnač pa bo prejela veliko nagrado zlati lok za življenjsko delo, ki ji jo namenjajo za njen izjemen prispevek, bogatitev in razvoj plesne umetnosti na filmskem in avdiovizualnem področju, saj “kot plesna novinarka in kritičarka v naši kulturni sredini predstavlja sinonim za promocijo plesa.” Na medijskem in plesnem področju deluje od leta 1992, od uvedbe unikatne plesne oddaje Dance Session, ki se je skozi leta njenega umetniškega delovanja razvila in poglobila ter preimenovala v danes vsem znano Parado plesa.

Avtor: P.G.
Foto: SFC/Silvia Zeitlinger