SEZNAM NOVIC

Natečaj portala Kulturnik.si za mlade: Odprto polje kulture

Na vir

Natečaj portala kulturnik.si za mlade: Odprto polje kultureNacionalni kulturni spletni portal Kulturnik.si objavlja natečaj  za mlade: Odprto polje kulture, na katerem bo strokovna komisija izbirala najboljše novinarsko besedilo s področja kulture. Natečaj je namenjen mladim piskam in piscem do 35. leta starosti, najboljše pa čakajo privlačne denarne nagrade, odkup besedil in možnost soustvarjanja portala. Iščemo nove zgodbe in sveže poglede na kulturo.


V uredništvu portala doživljamo polje kuture kot odprt poligon idej, sodelovanj in izmenjav, zato si želimo spoznati nove, mlade piske in pisce, ki jih zanima področje kulture. Želimo si novih pogledov in svežih pristopov, zato vas vabimo, da si izberete katerokoli temo s področja kulture, ki vas vznemirja, ter jo prelijete v novinarsko besedilo oziroma žanr po lastni izbiri. Besedilu lahko po želji dodate tudi fotografije in video. Presenetite nas s svojo kreativnostjo, izvirnostjo, slogom in drugačnostjo.


Novinarska besedila sprejemamo do 22. 11. 2022 v formatu .pdf. Dolžina vašega besedila naj bo med pet in deset tisoč znaki s presledki, napisano naj bo v pisavi Arial, velikost črk 12, razmak 1,5. Besedila oddajte preko spodnjega obrazca,Vaš prispevek bomo žiriji posredovali v branje pod psevdonimom. Besedila morajo biti še neobjavljena in avtorska.
Komisija bo najboljšim trem podelila  finančne nagrade:
1. nagrada za zmagovalca: 500 EUR
2. nagrada: 200 EUR
3. Nagrada: 100 EUR


 


Vsa tri nagrajena besedila bomo objavili na blogu spletnega portala Kulturnik.si, pri čemer žirija dopušča možnost, da nagrad ne podeli ali pa v primeru več presežnih novinarskih besedil, le-ta odkupi. Izbrani trije nagrajenci bodo znani 16. 12. 2022. 


 


Prijazno vabljeni k sodelovanju!


 


Taja Lesjak Šilak, urednica portala Kulturnik.si